Lenktynininkas B. Vanagas kauniečius mokė gyvenimo subtilybių | Kas vyksta Kaune

Lenktynininkas B. Vanagas kauniečius mokė gyvenimo subtilybių

R.Tenio nuotr.

KTU organizuojamose „Karjeros dienose“ savo patirtimi su Kauno studentais dalinosi žymiausias Lietuvos lenktynininkas Benediktas Vanagas. Sportininkas tikino, jog gyvenime svarbiausia daryti tai, kas iš tiesų patinka, tada daugiau niekada nebereikės dirbti.

Tik neseniai Dakaro ralyje dalyvavęs B. Vanagas susirinkusiem pasakojo, jog automobilis nėra gyvenimo tikslas, tai, anot sportininko, tėra įrankis, galintis padėti pasiekti tikslą. Nors automobilis B. Vanagui yra neatsiejama gyvenimo dalis, tačiau jis nėra pats svarbiausias. Kur kas svarbiau yra pastebėti smulkmenas.

„Tikrai nėra taip, kad aš kiekvieną dieną su automobiliu visur važiuočiau. Dažnai manęs klausia apie naujus modelius, bet aš apie juos nieko nenusimanau, nes man to nereikia. Man automobilis – tai priemonė, padedanti siekti užsibrėžtų tikslų. Šiuo metu didžiausias tikslas – laimėti Dakarą, tačiau čia laimi ta komanda, kuri iš smulkmenų padaro daugiausiai. Nes tai nėra tik ralis ar automobilis, tai yra ir komanda, ir sugebėjimai, ir dar daug įvairių smulkmenų. Paprastai vienas gyvenimo sprendimas nieko nelemia, nes yra daug kitų detalių“, – tikino sportininkas.

Labiausiai motyvuoja tikėjimas

Sportininkas įsitikinęs, jog siekti geriausių rezultatų visų pirma yra darymas to, kas iš tiesų patinka. Po to turi būti nuoširdus laikas, skirtas įgūdžių tobulinimui, kad save galėtum laikyti tikru specialistu.

„Yra sakoma, jog reikia nuoširdžiai domėtis tam tikru dalyku bent 10 tūkst. valandų, tačiau tikroji patirtis ateina pradirbus 50 tūkst. valandų. Ir tai ne šiaip laiko prastūmimas. Tinkamai pasiimant naudą, galima pasiekti puikių rezultatų“, – publiką sudomino B. Vanagas.

Lenktynininkas pasakojo, jog varžybose padeda ne tik sugebėjimai, bet ir nežinojimas, kad kažkas yra negerai, kaip kad buvo šių metų Dakaro ralyje. Sportininkui buvo lūžusi ranka ir medikai manė, jog yra tik vienas lūžis, todėl leido B. Vanagui tęsti lenktynes. Grįžus į Lietuvą, paaiškėjo, jog rankoje buvo keturi lūžiai ir dvi trūkusios sausgyslės. Su tokia diagnoze nei pats sportininkais, nei medikai nebūtų leidę rizikuoti dykumoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA