Skaitytoja: studentai išspiriami iš garsiojo Kęstučio gatvės 52-ojo namo | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: studentai išspiriami iš garsiojo Kęstučio gatvės 52-ojo namo

R.Tenio nuotr.

Turbūt žinote garsią dainą apie skandalingąjį Kęstučio 52-ąjį namą? Tai va, staiga šis namas buvo perpirktas ir galybė studentų ir kitų nuomininkų yra priversti išsikelti iki kovo 27 dienos. Viename bute gyvenam apie 4-5 studentus, tad tiek žmonių tikrai neras taip greit kitų butų, tad ar neteks kai kam su visais daiktais glaustis prie konteinerio?

Viename bute gali glaustis apie 4-5 žmones, ką jau kalbėti apie tai, kad dauguma gyventojų savo lėšomis remontavosi kambarius ar bent jau kažkaip bandė pagražinti šį apgriuvusį namą. Dabar staiga visi yra priversti išsikelti. Buvo meluota, jog galime ramiai gyventi, niekas gyventojų nevarys, tačiau per vieną dieną buvo padarytas kitoks sprendimas. Taigi, Kauną tuoj užplūs ieškančių būsto skelbimų minia, o kas čia žino, gal koks studenčiokas neberadęs gyvenamo kambario (ar bent jau tinkančio savo kišenei) prisiglaus ir prie konteinerio kartu si visa savo daiktų manta.

Vieno kambario nuoma Kęstučio 52-ajame kainuoja nuo 350-450lt (~102-130 eurų). Namas keturių aukštų, o turime apgyvendintas keturias laiptines. Trys iš jų slepiasi vidinėje kiemo pusėje, viena yra iš gatvės pusės. Studentai čia jau gyveną ne pirmi metai, aš Kaune penkti metai, o jie čia dar gyveno ir prieš tai.

Apie savininkus mums niekas niekad nesistengė pasakoti, net apie naujuosius, nes tie, kurie pasamdyti prižiūrėti namą patys (kaip jau dabar aišku) dažnai nieko nežino iki galo, žmonėm aiškina viena, o po to padaroma kitaip.

Namas yra pakankamai apgriuvęs. Išorinė namo dalis atrodo tikrai apgailėtinai, tačiau butuose dar įmanoma gyventi (nors per langus kai kuriuose butuose šniokščia vėjas, veši pelėsis, atsilaupiusios plytelės ar lubų danga, ar lupinėjasi dažai, nuo kokio buvusio trūkusio vamzdžio). Taip pat dažnai dingsta elektra, šiltas vanduo( žiemą tai ne itin malonu). Nepasakyčiau, kad saugiai čia jautiesi gyvendamas, nes spynos apverktinos. Kai kurias turbūt su dantų krapštuku pakrapščius galėtum atrakinti.

Daugumą būtų tvarkėsi patys jo gyventojai, o dabar teks tiesiog viską palikti. Daliai žmonių yra aiškinama kad čia „viskas laikinai“, kol vyks remontas. Man asmeniškai dar šį mėnesį sakė, kad galime ramiai gyventi ateinančius mėnesius ir niekas lauk nemes, arba remontuojant butus, būsim perkelti į butą.

Vakar visiems ant buto durų buvo prikabinti rašteliai, jog privalome išsikraustyti, nes tai jau privati, parduota valda. Logiškai galvojant, kur rasi žiemą tiek laisvų butų ar kambarių, nes gyvenamosios vietos paieškoms dar „ne sezonas“, kadangi visi laikinieji gyventojai gyvena šiltai sumerkę sau uodegas ir nežadantys iki vasaros niekur kraustytis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA