V.Snarskis: Kaunas taps sveikesniu miestu, tereikia iniciatyvių žmonių | Kas vyksta Kaune

V.Snarskis: Kaunas taps sveikesniu miestu, tereikia iniciatyvių žmonių

Kauno miesto Žaliakalnio mikrorajono gyventojai gyvena ne tik šalia Ąžuolyno parko, bet ir turi daugiausiai galimybių sportuoti. S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras, kauniečių tiesiog vadinama Kauno sporto hale, ledo arena, Nacionalinės futbolo akademijos Kaune ir LSU lengvosios atletikos maniežai, mokyklų stadionai kviečia miestiečius sportuoti. Tačiau ar jos visada atveria erdves?

Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas teigia, kad seniūnijos neturi galimybių visapusiškai pasirūpinti Kauno sporto ir laisvalaikio erdvėmis. „Iš tiesų finansiškai seniūnijos prisidėti negali, jos gali teikti tik pasiūlymus. Dalį seniūnijos bendruomenėms skiriamų lėšų ji panaudoja sporto erdvių pritaikymui, treniruokliams, vaikų žaidimų aikštelėmis ir jų atnaujinimui,“ – teigia Žaliakalnio seniūnas B. Girdauskas.

Buvęs Kauno sporto halės direktorius Vytas Snarskis, teigia, kad aktyvinti kauniečių sveikatinimą reikia ne tik tam pritaikytų erdvių, tačiau fizinio aktyvumo ir sveikatinimo iniciatyvų. V. Snarskio teigimu, prieš kelerius metus vykdytas projektas „Žaliakalnio seniūnijos vyresnio amžiaus žmonių fizinio aktyvumo skatinimas” sulaukė gausaus kauniečių palaikymo. Šį projektą vykdė S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras, Lietuvos sporto universitetas ir Žaliakalnio seniūnija. Kadangi projektas buvo vykdomas socialiniais pagrindais, visos paslaugos – organizuojamos mankštos ir sveikatinimo pamokos – buvo nemokamos.

Projekte dalyvavo ne tik senjorai, bet ir jų vaikai bei anūkai. Šio projekto tikslas – skatinti Žaliakalnio seniūnijos pagyvenusių žmonių užimtumą, fizinį aktyvumą ir laisvalaikio praleidimą S.Dariaus ir S.Girėno ir LSU bazėse, Ąžuolyno ir seniūnijos teritorijoje, sukurti sąlygas vyresnio amžiaus Žaliakalnio gyventojams fiziškai aktyviai gyventi, gerinti gyvenimo kokybę ir fizinę būklę.

„Tam, kad Kaunas taptų sveikiausiu Europos miestu, tokios iniciatyvos, kurios skatina kauniečių aktyvumą, moko būti sveikesniais turėtų būti aktyviai palaikomos. Neabejoju, kad tokių iniciatyvų, ypatingai senjorams, įgyvendinsime ne vieną,“ – teigia buvęs S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktorius Vytas Snarskis.

Daugiau apie projektą – reportaže.

Politinė reklama apmokėta iš LR liberalų sąjūdžio Kauno m. rinkimų apygardos Nr. 15 kandidatų rinkimų agitacinės sąskaitos. Užsakymo nr. KV-20141218.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA