Rekordinis kaunietis: būdamas 102-jų metų susituokė, o savaitgalį minės 110-ies metų sukaktį | Kas vyksta Kaune

Rekordinis kaunietis: būdamas 102-jų metų susituokė, o savaitgalį minės 110-ies metų sukaktį

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Vyriausias Kauno žmogus šeštadienį pasitiks itin garbų 110-ies metų jubiliejų. Globėjai neslepia, jog senolis jau mažai, ką beveikia, tačiau vis dar domisi, kas vyksta pasaulyje.

Savaitgalį garbingą 110-ies metų sukaktį minės seniausias Kauno gyventojas Stasys Grigas. Tai ne šiaip ypatingai garbaus amžiaus senolis, tai žmogus, kuris nepabijojo vesti už save bemaž 30 metų jaunesnę moterį, kai jam buvo 102 metai. Tuomet jaunavedžiu pabuvęs vyras tikino, jog jei myli, tai nėra svarbu kada susituoksi. Kadangi vyras jau palaidojęs du sūnus, tikėjosi, kad gražiausias savo gyvenimo dienas užbaigs ne vienas.

Deja, antrą kartą savo vestuves atšokęs Stasys Grigas ilgai laiminga santuoka nepasidžiaugė. Maždaug po metų jo žmona mirė, tad senolis liko gyventi Žaliakalnyje su anuomet jų name kambarį nuomavusiu Žilvinu, kuris dabar yra jo globėjas.

„Buvau neseniai pradėjęs nuomotis pas Stasį ir jo žmoną kambarį. Kuomet jo žmona iškeliavo, Stasys man pasakė, jog gyvensim dviese. Iš pradžių bijojau ir buvo neramu, nes net valgyti normaliai nemokėjau daryti, bet po to pripratau“, – prisimena Žilvinas.

Dabar Stasys pats mažai ką sugeba pasidaryti. Globėjas tikina, jog jis jau silpnas, tačiau dar aiškaus proto. Senoliui patinka žiūrėti televizorių, domėtis, kas vyksta pasaulyje. Kuomet rodo kažką įdomaus, tai globėjas dar plačiau paaiškina. Kai būna šiltesnis oras, jubiliatas mėgsta ir į lauką išeiti, nes iš senų laikų likęs noras apeiti namus ir pažiūrėti kadaise savomis rankomis prižiūrėtą sodą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA