Skrydis oro balionu pavyko: pasiektas Lietuvos rekordas | Kas vyksta Kaune

Skrydis oro balionu pavyko: pasiektas Lietuvos rekordas

R.Gustaičio nuotr.

Trečiadienio rytą Birštone oro balionu pakilęs kaunietis Gintautas Mockaitis siekė pasiekti Lietuvos rekordą. Ilgas skrydis neišvargino piloto ir šis pasiekė kelionės tikslą ir oro balionu skrido virš 12 valandų.

Skrydis oro balionu

Oreivis viduryje savaitės sumanė pagerinti Lietuvos rekordą. Ankstų rytą pakilęs Birštono kurorte, kaunietis G. Mockaitis oro balionu skrido į Kauną. Oreivių klubo „Audenis“ vadovas Žydrūnas Kazlauskas, lydėjęs pilotą žeme, tikino, jog skrydis vyksta sklandžiai ir lengvas vėjas leidžia netrukdomai skristi toliau.

Kadangi oro balionas buvo apkrautas net dvidešimčia dujų balionų, ties prekybos centru „Mega“ buvo atsikratyta papildomo svorio – sunaudotų dujų talpų, nes tai papildomas ir nereikalingas svoris balionui. Įprastiems skrydžiams yra naudojami 4 dujų balionai, o šį kartą teko pasiimti net 20, kas sudaro daugiau nei toną papildomo svorio.

Oro balionų entuziastui G. Mockaičiui pavyko pagerinti šalies rekordą, skrendant oro balionu ir ore išsilaikė virš 12 valandų.

„Pilotas Gintautas Mockaitis nusileido 16:57 tarp Raseinių ir Betygalos. Skrydžio trukmė 12 valandų ir 13 minučių. Pilotas jaučiasi puikiai ir kaip visada su šypsena veide „smile emoticon“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ tikino žeme lydėjęs oreivį Ž. Kazlauskas.

Iki šiol tai ilgiausias lietuvių pasiektas pakilimas oro balionu. Pasaulyje amerikiečiai oro balionu pakilę ore išbuvo 18 valandų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA