Kauno rajono gyventojai Neries nebeterš | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono gyventojai Neries nebeterš

R.Tenio nuotr.

Beveik 3 tūkstančiai Kauno rajono gyventojų nuotekomis nebeterš Neries upės. Seniau vanduo tiesiog nutekėdavo į upę, o dabar pirmiausia pateks į nuotekų valymo įrenginius.

Šiandien Karmėlavoje atidaryti vandens nuotekų valymo įrenginiai, kurie leis Kauno rajono gyventojams sumažinti taršą vienoje pagrindinių Lietuvos upių – Neryje. Maždaug 2,6 tūkst. Ramučių ir Karmėlavos gyventojų galės naudotis šiuolaikiniais nuotekų valymo įrenginiais.

Karmėlavos valymo įrenginių rekonstrukcija vyko trejus metus, o darbų vertė siekia 1,018 mln. eurų (daugiau kaip 3,5 mln. Lt). Naujieji įrenginiai per parą galės išvalyti daugiau kaip tūkstantį kubinių metrų nuotekų.

Sėkmingai atlikus visus projekte numatytus darbus, sudarytos sąlygos gyventojams prisijungti prie vandentiekio ir nuotekų tinklų. „Šis procesas vyks jau šiemet. Nuotekų tinklais galės naudotis maždaug 2,6 tūkst. gyventojų, todėl ateityje ženkliai sumažės aplinkos tarša“, – tvirtino Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Katilius.

Kauno rajone tai ne pirmas bandymas sumažinti visaus vandenų taršą. Vandens valymo įrenginiai rekonstruoti ir Raudondvaryje, o Zapyškyje pastatyti nauji. Projektą „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Kauno rajone (Zapyškyje, Kluoniškiuose, Dievogaloje, Kačerginėje, Karmėlavoje, Ramučiuose, Raudondvaryje)“ įgyvendino Kauno rajono savivaldybės administracija ir UAB „Giraitės vandenys“, o statybos darbus atliko bendrovė „Kamesta“. Viso projekto įgyvendinimui skirta 3,5 mln. eurų (12 mln. Lt).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA