Gražiausia šalies Kalėdų eglutė skaičiuoja paskutines valandas | Kas vyksta Kaune

Gražiausia šalies Kalėdų eglutė skaičiuoja paskutines valandas

R. Tenio nuotr.

Visą šventinį laikotarpį kauniečius ir miesto svečius džiuginusi kalėdinė „Debesų“ eglutė šeštadienį pradėta ardyti. Dalis konstrukcijų bus panaudota kitiems darbas, kita dalis – perdirbta.

Lapkričio paskutinėmis dienomis Kauno Rotušės aikštėje įžiebtą eglutę, šeštadienio rytą savanoriai pradėjo nupuošti. Du mėnesius akį traukusi ir širdį šildžiusi eglutė per šią dieną bus pilnai išardyta. Teliks tik stovas, kuris Rotušės aikštėje būna ištisus metus, nes šiltuoju laiku ant stovo įsikuria kiti menininkų darbai.

Gražiausios šalies eglutės autorė Jolanta Šmidtienė tikina, jog nuardyti eglutę padeda savanoriai. Pernai skirtingu laiku jų buvo apie 50, tad ir šiais metais manoma, kad susirinks panašiai. Pagrindinė savanorių užduotis – išrūšiuoti, kurios medžiagos bus perdirbtos, o kurios keliaus į sandėlius.

„Perdirbama tik pati faktūra, tai tie puodeliai, o visos konstrukcijos lieka ir gali būti dar ne kartą panaudojamos kitur. Dabar reikia viską išrūšiuota atskirai tiek lemputes, tiek metalines sferas, ant kurių buvo formuojami debesys. Šios medžiagos bus saugomos privačiuose sandėliuose. Angelus taip pat saugosim, kadangi yra idėja juos naudoti ant pastatų, nes, visgi, tai – skulptorių sukurti darbai“, – kalbėjo menininkė J. Šmidtienė.

Kitų metų eglutei net penkios idėjos

Menininkė J. Šmidtienė neslepia, jog jau turi idėjų kitų metų eglutei. Tokių minčių galvoje sukasi net penkios, tačiau reikėtų apsispręsti ir pradėti gryninti vieną idėją. Kokia eglutė miestą papuoš gruodį, dar turi apsispręsti ir miesto valdžia.

„Idėjų visada yra, tačiau viskas priklausys nuo politikų, galimybių bei finansų. Jei politikams tai atrodys reikalinga, aš mielai pasidalinsiu savo idėjomis. Žinoma, nebūtinai turi būti mano idėjos, galima pasikviesti menininkų iš užsienio“, – sakė menininkė.

Anot J. Šmidtienės, nesvarbu, iš ko bus nuspręsta daryti kitų metų eglutę, tačiau turėtų išlikti galimybė į ją įeiti, nes šiais metais kauniečiams to labai trūko. Be to, teko trumpinti virvutes, nes žmonės suprato, jog už jų reikia patempti, jei nori uždegti žvaigždę danguje. Ko pasėkoje, virvutės susipainiojo ir teko jas padaryti nepasiekiamas lankytojams.

„Nežinau, prie kokios idėjos apsistosime, tačiau man norisi, kad kažkas būtų kitaip. Galbūt tai bus dirbtinė, galbūt tikra eglė, bet įeiti į jos vidų tikrai reikėtų. Aš manau, jog galėtų būti eglutė ant kurios būtų pakabinti superžaislai, kurie pasakotų tam tikrą istoriją“, – apie ateities planus kalbėjo menininkė, žadindama kauniečių smalsumą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA