Skaitytojai klausia, ar pingant kurui, atpigs ir viešasis transportas? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai klausia, ar pingant kurui, atpigs ir viešasis transportas?

Archyvo/ Kas vyksta Kaune nuotr.

Jau kuris laikas kauniečiai stebi itin mažas degalų kainas. Miesto degalinėse kuro kainos yra tokios mažos, kokių nebuvo pastaruosius penkerius metus. Visgi, kol kas neplanuojama mažinti viešojo transporto bilietų kainų, nes už viešąjį transportą kauniečiai ir taip moka gerokai pigiau nei sostinės gyventojai.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai jau gerą mėnesį fiksuoja itin žemas kuro kainas. Daugelyje Kauno degalinių vairuotojai gali užsipilti už litrą nesumokėdami nė euro. Ypač mažos degalų kainos pastebimos Jonavos gatvėje. Tačiau panašu, jog kuro kainos viešojo transporto bilietų kainoms įtakos neturi, jų mažinti valdžia kol kas neketina.

Transporto ir eismo reguliavimo skyriaus vedėjo teigimu, kol kas nėra rengiami jokie projektai, kad kainos važiuojant autobusu ar troleibusu būtų mažinamos.

„Jei palygintumėme Vilniaus ir Kauno viešojo transporto bilietų kainas, pamatytumėme, jog Kaune jos gerokai mažesnės. Tokios kainos jau kuris laikas yra patvirtintos. Kaune jos nekilo net tada, kai naftos kaina augo. Be to, pajamos už bilietus nepadengdavo visų išlaidų, tad savivaldybei teko pastaruosius metus subsidijuoti viešąjį transportą“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Neatmetama tikimybė, jog ateityje viešojo transporto keleiviai galės važiuoti pigiau. Visgi, šiuo metu valdininkai tikisi, kad UAB „Kauno autobusai“ dėl žemesnių kuro kainų galės sumažinti įsiskolinimus savivaldybei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA