Sulaikytas vogtu automobiliu važiavęs Kauno rajono narkotikų tiekėjas | Kas vyksta Kaune

Sulaikytas vogtu automobiliu važiavęs Kauno rajono narkotikų tiekėjas

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo ir sunkių nusikaltimų tyrimo valdybų pareigūnai, bendradarbiaudami su Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais, sulaikė Kauno rajono gyventoją, įtariamą psichotropinių medžiagų kontrabanda.

2014 m. gruodžio mėn. gautas Suomijos teisėsaugos institucijų prašymas nustatyti 1987 metais gimusio Kauno rajono gyventojo buvimo vietą, jį sulaikyti bei perduoti Suomijai pagal Europos arešto orderį.

Gauta duomenų, kad šis vyras 2014 m. kovo mėn. organizavo labai didelių kiekių psichotropinių medžiagų kontrabandą iš Olandijos į Suomiją. Tąsyk Lenkijos teisėsaugininkų patikrintame automobilyje aptikta apie 15 kg amfetamino ir 10 000 tablečių su psichotropine medžiaga – MDMA.

Tyrimo metu gauta duomenų, kad įtariamasis gali slapstytis Klaipėdoje arba Šiauliuose. Gavus papildomų duomenų ir atlikus kompleksinius tyrimo veiksmus, ieškomas vyras buvo sulaikytas Šiauliuose.

Jo išsinuomotame bute policijos pareigūnai rado kastetą, dujinį pistoletą bei automobilio „Mercedes Benz” raktą. Vėliau automobilis aptiktas vienoje saugojimo aikštelėje. Nustatyta, kad 2014 m. gruodžio mėn. jis buvo pavogtas Vokietijoje.

Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate prieš sulaikytąjį buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl disponavimo nusikalstamu būdu gautu turtu bei neteisėto disponavimo šaunamuoju ir nešaunamuoju ginklu.

Įtariamasis suimtas, sprendžiamas klausimas dėl jo išdavimo Suomijos teisėsaugos institucijoms.

LR BK 199 str. 2 d. už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 10 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA