Policininkai: mažėja nusikaltimų, didėja pasitikėjimas pareigūnais bei karas keliuose | Kas vyksta Kaune

Policininkai: mažėja nusikaltimų, didėja pasitikėjimas pareigūnais bei karas keliuose

R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities policijos pareigūnai praėjusiais metais paplušėjo iš peties. Tūkstančius kartų teko vykti į įvairiausius iškvietimus, išaiškinti begalę nusikalstamų veiklų bei sučiupti tūkstančius pažeidėjų.

Savivaldybėje policijos pareigūnai pristatė 2014-ųjų metų veiklos ataskaitą. Joje mirga pranešimų apie įvairiausius piliečių nusikaltimus. Per praėjusius metus pareigūnai užregistravo beveik 113 tūkstančių pranešimų apie įvykius. Virš 13,5 tūkst. atvejų Kauno apskrityje buvo nusikalstamos veikos, ir daugiau nei 17 tūkst. administracinių pažeidimų.

Lyginant praėjusius metus su 2013-aisiais, pastebima, jog užregistruotų viešose vietose padarytų nusikalstamų veikų skaičius 100 tūkst. gyventojų per pastaruosius metus sumažėjo. 2013-aisiais metais 100 tūkst. gyventojų buvo padaryti 415 nusikaltimai, o 2014-aisiai – 381.

Pareigūnai džiaugiasi, jog vis dažniau pavyksta operatyviai sučiupti nusikaltėlius. Ypatingai padeda kinologai su savo augintiniais. Per 2014-uosius kinologai su šunimis padėjo karštais pėdsakais susekti per 1000 žmonių.

Pastebima, jog sumažėjo nusikaltimų, padarytų gatvėje, įvykdytų plėšimų, automobilių vagysčių bei nužudymų. Taip pat mažėja ir smurto artimoje aplinkoje.

Karas keliuose didėja

Policijos metinėje atskaitoje užfiksuota tai, jog Kauno apskrityje padaugėjo eismo įvykių keliuose. Daugėja ne tik pačių avarijų, bet ir jose nukentėjusių žmonių.

Štai 2013-aisiais Kauno apskrities keliuose buvo sužeisti 721 žmonės ir dar 37 žuvo. Praėjusiais metais sužeista 755, žuvo – 50. 2014-ais metais už įvairius Kelių eismo pažeidimus nubausta beveik 61 tūkst. asmenų. Jiems buvo paskirta baudų daugiau nei už 7 mln. litų.

Daugėja ir bandymų papirkti policijos pareigūnus. Fiksuojama, jog 2014-ais metais vairuotojai bandė duoti kyšį net 70,3 proc. daugiau kartų nei ankstesniaisiais metais. Iš viso pareigūnai už kyšio siūlymą administracinėn atsakomybėn patraukė 189 asmenis.

Dėl eismo įvykių keliuose didėjimo buvo įgyvendinamos prevencinės programos. Policijos pareigūnai išdalino per 6000 atšvaitų, surengė beveik 200 švietėjiškų akcijų, bei vykdė daugybę patikrinimų dėl saugos diržų, blaivumo, automobilio dokumentų ir kt.

Kyla pasitikėjimas policija

Atlikti gyventojų tyrimai rodo, jog 70 proc. kauniečių pasitiki Kauno apskrities policijos pareigūnais. Pasitikėjimą pagerinti galėjo 2014-ais metais vasario mėnesį darbus pradėję bendruomenės policininkai.

Kuriant saugią aplinką, bendruomenės pareigūnai tapo aktyvių gyventojų geriausiais pagalbininkais. Jie, pasitelkę socialinius partnerius, vykdė žmonių švietimą, skleidė saugios aplinkos idėjas bi padėjo įgyvendinti saugios kaimynystės iniciatyvas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA