Tarptautinės komplimentų dienos proga – 50 komplimentų kauniečiams | Kas vyksta Kaune

Tarptautinės komplimentų dienos proga – 50 komplimentų kauniečiams

Kada paskutinį kartą girdėjote žodžius: „šiandien gražiai atrodai“, „puikiai pasidarbavai, ačiū“ ar „tu esi nuostabus draugas“? O kada patys paskutinį kartą ištarėte nuoširdų komplimentą?

Gražūs ir nuoširdūs žodžiai gali padaryti stebuklus: priversti nusišypsoti, sustiprinti tarpusavio santykius, suteikti daugiau pasitikėjimo savimi ir nuvyti vienatvę. Deja, mes dažniausiai ieškome ypatingų progų ar laukiame švenčių, kada galėsime drąsiai ištarti gražius žodžius artimiems ir mylimiems žmonėms. Tačiau daugelis greičiausiai praleido vieną progą būti šiltesniais – Tarptautinę komplimentų dieną, kuri pasaulyje buvo švenčiama sausio 24 d.

1998 m. amerikietės Debby Hoffman ir Kathy Chamberlin nusprendė priminti žmonėms, kad sakant nuoširdžius komplimentus stiprėja tarpusavio santykiai ir lengvai užsimezga nauji ryšiai. Taip prieš daugiau nei dešimtmetį, sausio 24 d., gimė Tarptautinė komplimentų diena.

Komplimentų sakymas teigiamai veikia abi puses. Tiesą sakant, ištarę komplimentą ir išvydę šypseną kito žmogaus veide, jūs net gi pasijusite geriau nei gražius žodžius išgirdęs asmuo. Juk neveltui sakoma, jog didžiausia laimė slepiasi ne gaunant, o duodant.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA