LSU garbės daktaras J. B. Pascual: malonu būti šalyje, kurioje visi dalinasi meile sportui bei krepšiniui | Kas vyksta Kaune

LSU garbės daktaras J. B. Pascual: malonu būti šalyje, kurioje visi dalinasi meile sportui bei krepšiniui

youtube video medziaga

Lietuvos sporto universiteto (LSU) iškilmingame Senato posėdyje Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) viceprezidentui Europoje, Afrikoje ir Vidurio Azijoje — Jesus Bueno Pascualiui — įteiktos Garbės daktaro regalijos.

„Šis įvykis – neeilinis, o Jesus Bueno Pascualio nuopelnai Lietuvai ir Universitetui yra svarbūs. Būtent jis padėjo gauti vardinį kvietimą į 2010 metų pasaulio krepšinio čempionatą Turkijoje, prisidėjo prie Lietuvoje vykusio Europos krepšinio čempionato organizavimo. NBA viceprezidentas padeda vystyti Lietuvos sporto universiteto tarptautiškumo plėtrą, ne kartą skaitė paskaitas ir dalyvavo seminaruose Universitete, o jo dėka LSU studentai turi unikalią galimybę stažuotis NBA Europos biure“, – pristatydamas LSU Garbės daktarą teigė Universiteto kancleris dr. Mindaugas Balčiūnas. Pasak jo, būtent tuo metu, kai J. B. Pascualis vadovavo Ispanijos krepšinio federacijai, šalies krepšinis išgyveno aukso amžių.

Pats Jesus Bueno Pascualis pabrėžia, kad jam didelė garbė gauti šį apdovanojimą. „Malonu būti šalyje, kurioje visi dalinasi meile sportui bei krepšiniui. Nors krepšinis reikalauja disciplinos bei sunkaus darbo, jis užburia milijonus krepšinio gerbėjų. Universitetų vaidmuo vystant šią sporto šaką labai svarbus, o jo vystymas ir plėtra reikalauja naujausių vadybos žinių“, – teigė NBA viceprezidentas. „Jei tiki tuo, ką darai ir esi tikras, kad tai gali pasiekti, atiduok visą save ir sunkiai dirbk, kad tai taptų tavo pastangų rezultatu“ – tokiu credo vadovaujasi Jesus Bueno Pascualis.

Inauguracijos šventėje taip pat dalyvavęs sporto komentatorius Vladas Janiūnas papasakojo apie pirmąją NBA rungtynių transliaciją Lietuvoje. „Tai buvo maždaug prieš 30 metų. Tuo metu galima buvo matyti 2—3 mėnesių senumo rungtynes, o išties neeilinis įvykis stebėti rungtynes, vykusias prieš dieną ar dvi,“ – prisiminė legendinis komentatorius.

Pasak LSU Senato pirmininko profesoriaus Alekso Stanislovaičio, Universitetas garbės daktaro vardus yra suteikęs tokiems garsiems žmonėms kaip Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Jacques Rogge ir Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus, todėl Universitetui didelė garbė, kad šias gretas papildė ir NBA viceprezidentas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA