Naujas Kauno miesto garbės pilietis | Kas vyksta Kaune

Naujas Kauno miesto garbės pilietis

lsveikata.lt nuotr.

Kauno miesto taryba ketvirtadienį vienbalsiai pritarė siūlymui 2015 m. Kauno miesto Garbės piliečiu paskelbti kardiochirurgą, diplomatą, habilituotą biomedicinos mokslų daktarą Jurgį Brėdikį.

„Gerbiamo J. Brėdiko pasiekimai kardiochirurgijos srityje žinomi visame pasaulyje, o jo nuopelnai akademiniame pasaulyje garsina Kauno miestą visoje Lietuvoje. Nekyla jokių abejonių, jog suteiktas Kauno miesto Garbės piliečio vardas yra pelnytas atlygis už indėlį į mokslo pasaulį“,- teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

J. Brėdikio kandidatūrą pateikė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovas prof. Rimantas Benetis, prof. habil. med. dr. Alvydas Laiškonis, kompozitorius akademikas Giedrius Kuprevičius, Valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centro „Dainava“ direktorius, Zenonas Streikus, dalis Lietuvos Respublikos Seimo narių ir Kauno miesto bendruomenės atstovų.

„Džiaugiuosi, kad pagaliau priimtas teisingas sprendimas. Šis apdovanojimus J. Brėdikiui turėjo būti įteiktas prieš penkis ar dešimt metų. Kauno miesto Garbės piliečio vardas turi būti suteikiamas tikrai nusipelniusiems žmonėms ne tik Kauno miestui, bet ir visai Lietuvai“,- sakė Kauno miesto vicemeras Vasilijus Popovas.

J. Brėdikis – Lietuvos kardiochirurgas, diplomatas, visuomenės bei politinis veikėjas bei habilituotas biomedicinos mokslų daktaras. Akademikas yra 13 monografijų ir vadovėlių autorius ir daugiau kaip 60 išradimų autorius.

Kauno miesto Garbės piliečio vardas per metus gali būti suteiktas ne daugiau kaip vienam asmeniui. Kauno Garbės piliečiais yra paskelbti Juozas Urbšys, Viktoras Kuprevičius, Vytautas Landsbergis-Žemkalnis, Mykolas Žilinskas, Vincentas Sladkevičius, Vytautas Landsbergis, Stasys Lozoraitis, Sigitas Tamkevičius, Bernardas Brazdžionis, Algirdas Šocikas, Arvydas Sabonis, Eduardas Viskanta, Liudas Dambrauskas, Ričardas Mikutavičius, Juozas Grušas, Vladas Garastas, Rimantas Ruzas, Rūta Staliliūnaitė, Juozas Blužas, Aleksandras Kvasnevskis, Valdas Adamkus, Petras Bingelis, Eugenijus Miliūnas, Regina Varnaitė ir Zigmuntas Kiaupa.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA