„Merkurijaus“ aikštelė liks kauniečiams | Kas vyksta Kaune

„Merkurijaus“ aikštelė liks kauniečiams

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį vykusiame tarybos posėdyje įvyko fiasko. Buvo pateikti du projektai, prieštaraujantys vienas kitam. Iš pradžių „Merkurijaus“ aikštelė buvo įtraukta į privatizavimo sąrašus, bet kitu projektu taryba nusprendė čia įrengti mokamą automobilių stovėjimo aikštelę.

Tik prieš mėnesį politikai skelbė, jog nepratęsia nuomos sutarties su „Homburg Merkurijus“, mat jie nevykdo jokių statybų, tad ir aiktelės jiems nebereikia. Gruodį politikai žadėjo šioje vietoje įrengti mokamą stovėjimo aikštelę , tačiau aikštelė atsidūrė į aukciono būdu parduodamus nekilnojamo turto sąrašus. Projekte siūlyta K.Donelaičio gatvėje esančią aikštelę parduoti vos už 1000 eurų.

Aukcionu parduodamų objektų sąrašą pristatė , Privatizavimo skyriaus vyr. specialistė B. Verseckienė, kuri tikino, jog „Merkurijaus“ aikštelė į sąrašą buvo įtraukta automatiškai. Dar 2012-ais metais buvo svarstyta šią aikštelę privatizuoti, todėl aikštelė ir pridėta prie kitų nekilnojamo turto objektų, kurių savivaldybei nebereikia ir juos ruošiamasi parduoti aukcionu.

Politikai nesupratę, kaip toks objektas galėjo būti įtrauktas į privatizavimo sąrašus, jei šiandienos tarybos posėdyje svarstomas ir kitas projektas, siūlantis „Merkurijaus“ aikštelėje įrengti 70 parkavimo vietų ir taip sumažinti automobilių statymo problemą mieto centre. Politikai pritarė, jog iš aukciono aikštelė turi būti išbraukta, o šioje vietoje įrengti mokamą automobilių aikštelę.

Nuomos sutartis su „Homburg Merkurijus“ dar galioja iki vasario 6 dienos. Po to bus įrenginėjamos parkavimo vietos, tad kauniečiai turės dar vieną vietą, kur galės centre palikti automobilį. Planuojama, jog ši aikštelė bus arba raudonojoje, arba mėlynojoje zonoje. Per metus tikimasi surinkti virš pusės milijono litų. K. Donelaičio gatvėje esančioje aikštelėje tilps 70 automobilių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA