Liberalai siūlo savivaldybės įmones valdyti efektyviai | Kas vyksta Kaune

Liberalai siūlo savivaldybės įmones valdyti efektyviai

Archyvo nuotr.

LR liberalų sąjūdžio frakcija Kauno m. taryboje pateikė sprendimo projektą, kuriuo norima patvirtinti Kauno m. savivaldybės kontroliuojamų įmonių strateginių veiklos planų rengimo rekomendacijas ir nustatyti šių strateginių veiklos planų rengimo ir įgyvendinimo stebėsenos tvarką.

Kauno m. savivaldybės kontroliuojamų įmonių valdymas dažnai bado akis. Neaišku, kada miesto valdžia sugalvos išsireikalauti  dividendų iš įmonės pelno. Neaišku, kada meras treptels koja ir lieps savivaldybės kontroliuojamoms įmonėms rasti lėšų „Žalgirio“ gelbėjimui.

Įmonės pradėjo neberodyti pelno, nes nežino, kas šaus valdžiai į galvą.

Savivaldybės įmonių pelnas

Įmonių teikiamų paslaugų įkainiai dažniausiai tvirtinami nepagrįstai, kyla klausimų, ar tikrai būtina kelti įkainius, o gal yra vidinių resursų ir galimybių mažinti kainas. Skaičiai rodo, kad savivaldybės įmonėse dirbančių žmonių skaičiumi stipriai lenkiame kitų didžiųjų miestų savivaldybes.

Savivaldybės įmonių darbuotojų skaičius

Mero viešai išreikštas pažadas depolitizuoti savivaldybės kontroliuojamų įmonių valdybas baigėsi apsistumdymu valdančiojoje koalicijoje, o situacija iš esmės nepasikeitė.

Šiuo metu savivaldybės įmonės, viešosios įstaigos, kurių savininkė yra Kauno miesto savivaldybė, nevykdo vieningo savo veiklos, finansų planavimo, dėl ko sudėtinga įmonėms formuluoti tikslus ir stebėti jų įgyvendinimą. Kai įmonės neplanuoja savo veiklos arba tai daro netinkamai, susidaro tokia situacija, kai įmonių veikloje sprendimai priimami remiantis ne ekonominiais veiksniais, bet politiniais interesais.

LR liberalų sąjūdžio frakcija dirba opozicijoje, todėl negali tiesiogiai daryti įtaką įmonių valdybų sudarymui ar įmonėms keliamų tikslų formulavimui, tačiau siūlo pradėti nuo efektyvaus įmonių darbo planavimo, tikslų kėlimo ir jų vykdymo kontrolės. Strateginių veiklos planų sudarymas leidžia kryptingai planuoti įmonės veiklą, ją analizuoti ir vertinti, efektyviai paskirstyti finansinius, materialinius ir žmogiškuosius išteklius, geriau kontroliuoti, kaip įgyvendinami įmonės strateginiai tikslai.

Priėmus LR liberalų sąjūdžio frakcijos siūlomą sprendimą ketvirtadienį vyksiančiame Tarybos posėdyje, išvengtume tuščio politikavimo, įmonės planuotų savo veiklą pagal iškeltus tikslus, būtų lengviau vykdyti  tikslų įgyvendinimo stebėseną ir priimti sprendimus dėl tolimesnės įmonių veiklos raidos.

Politinė reklama bus apmokėta iš LR liberalų sąjūdžio Kauno m. rinkimų apygardos Nr. 15 kandidatų rinkimų agitacinės sąskaitos. Užs. REKL Nr. 0039

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA