Svajoja apie visuomeninį golfo aikštyną Kaune | Kas vyksta Kaune

Svajoja apie visuomeninį golfo aikštyną Kaune

R. Tenio nuotr.

Sporto universiteto, politikos atstovai bei golfą pamėgę kauniečiai tikisi, jog Kauno mieste arba kažkur netoliese bus įrengtas golfo aikštynas. Taip būtų populiarinama ši sporto šaka ir kartu prieinama kiekvienam žmogui.

Daugelis žmonių mano, jog šiuo metu golfo žaidimas yra tik turtingųjų pomėgis ir paprastam gyventojui tai yra neįkandama. Tačiau golfo entuziastai laužo stereotipus sakydami, jog metinis golfo abonementas kainuoja tiek pat, kiek kelias savaites paslidinėti užsienyje. Visgi, norint, kad ši sporto šaka išpopuliarėtų, reikia aikštyno, kuris būtų arčiau miesto šurmulio.

Jau penkiolika metų golfas gyvuoja Lietuvoje. Pačių pradžia prasidėjo Kauno rajone. Didžiosiose Lapėse buvo atidarytas pirmasis golfo aikštynas mūsų šalyje, tačiau dabar ši vieta merdėja. Golfo pradininkai Lietuvoje tikina, jog neišeina aikštyno išlaikyti. Pagrindinė priežastis yra ta, jog Lapės ne kiekvienam kauniečiui yra patogios atvažiuoti ir atvežti vaikus. Be to, iš valdžios neskatinama šia sporto šaka domėtis.

Norėtų įrengti visuomeninės paskirties aikštyną

Lietuvos sporto universitete susirinko golfo žaidimo aistruoliai. Po ilgos diskusijos išsigrynino idėja, jog Kaune turėtų atsirasti visuomeninio naudojimosi golfo aikštynas, kuris leistų pažinti šią sporto šaką iš arčiau. Be to, Lietuvos sporto universitete rengiami treneriai, kurie galėtų profesionalumą perduoti kitiems.

„Kaunas jau beveik nebeturi aikštynų, o juk čia prieš 15 metų viskas ir prasidėjo. Reikia pastatyti municipalinį aikštyną, kad kuo daugiau vaikų galėtų sportuoti. Golfas – tai ne tik žaidimas, tai ir sveikatinimosi procedūra, kuri gali išgelbėti nuo daugelio negandų, nes žmogus sportuoja laukia. Norime turėti savivaldos aikštyną, kad būtų galima paprastam žmogui susipažinti su golfu“, – kalbėjo golfo žaidėjas Vytas Snarskis.

Anot diskusijos dalyvių, Kaune arba labai netoli Kauno turėtų būti įrengtas golfo aikštynas, skirtas kiekvienam kauniečiui, mat čia būtų ne verslo kainos, todėl daugiau žmonių galėtų tai išbandyti. Tačiau dar nesutariama, kur galėtų būti įrengtas aikštynas.

„Nebūtinai didelis. Tai gali būti ir trijų – šešių duobučių aikštynas. Svarbu, kad kauniečiams jis būtų patogioje vietoje. O Kaune šiuo metu tikrai yra ne viena vieta, kur tai galėtų būti įrengta. Tačiau visa bendruomenė turi apsispręsti ir išsirinkti tinkamiausią plotą“, – kalbėjo golfo Lietuvoje pradininkas Vytautas Motiejūnas.

Viena iš galimų vietų – Nemuno sala. Tačiau golfo entuziastai tikina, jog vieta ne pati tinkamiausia, mat čia galima būtų įrengti nebent labai minimalią aikštelę. Be to, įrengimas brangiai kainuotų, tad treneriams vargu ar atsipirktų.

Plėtrai kliudo politinės peripetijos

Šiuo metu golfas yra įtrauktas į azartinių žaidimų sąrašą, tad yra sunkiau pritraukti įvairius finansavimo šaltinius, o ir iš valstybės biudžeto negali būti skirti pinigai.

„Golfas yra olimpinė sporto šaka, tad turėtų būti skiriama daugiau dėmesio. Kovo mėnesį bus svarstoma išbraukti iš azartinių žaidimų sąrašo golfą, tad tikimės, jog tokiam projektui pritars ir prezidentė. Tada atsivers golfo populiarinimui platesnės galimybės“, – sakė Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA