Moksleiviai „Žiemos forume” mokėsi, kaip tapti lyderiais | Kas vyksta Kaune

Moksleiviai „Žiemos forume” mokėsi, kaip tapti lyderiais

Organizatorių nuotr.

Siekiant užpildyti tuščias spragas moksleivijos gyvenime, Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) vėl sutelkė moksleivių pajėgas iš visų šalies kampelių. Šį savaitgalį Kauno mieste praūžė vienas didžiausių jaunimo renginių Respublikoje – LMS Žiemos forumas – Neeilinė XX – oji Asamblėja 2015 ,,Lyderis: gimti ar tapti?”.

Sausio 16 – 18 dienomis į Kauno technologijos universiteto studentų miestelį sugūžėjo per 400 moksleivių iš visos Lietuvos. Asamblėjos metu buvo sprendžiamos moksleiviams iškilusios aktualios problemos, ieškota atsakymų į svarbius klausimus dėl švietimo ir mokslo sistemos.

Dalyviai plačiai nagrinėjo savanorystės temą ir buvo supažindinti su vykdomomis ir dar vyksiančiomis iniciatyvomis, renginiais bei projektais Lietuvoje, o viso renginio metu paskaitomis, seminarais bei veiklomis buvo nagrinėjamas klausimas: „Lyderis: gimti ar tapti?“.

Asamblėjoje – svarbių reglamentų ir nuostatų svarstymas

Dalyvavimas tokio masto renginiuose – tai siekis skatinti kultūrinį moksleivių išprusimą, kelti moksleivių asmenines ir komandines kompetencijas bei supažindinti su organizacijos darbu, kuris veikia moksleivių bendruomenės labui.

Neeilinė Asamblėja – tai Lietuvos moksleivių sąjungos visuotinis narių susirinkimas. Šį savaitgalį Kaune vykusios Asamblėjos metu moksleiviai svarstė organizacijai svarbius dokumentus, lemsiančius efektyvesnę Lietuvos moksleivių sąjungos veiklą ateityje: LMS padalinių – mokinių savivaldų informavimo centrų nuostatus bei Lietuvos moksleivių sąjungos darbo reglamentą. Šio susirinkimo metu tiek LMS narėms – Lietuvos mokyklų mokinių savivaldoms – tiek LMS valdymo organams buvo suteikta galimybė teikti pasiūlymus dėl LMS įstatų, strategijos ar kitų dokumentų pakeitimų.

Organizacijai svarbių dokumentų svarstyme dalyvavo daugiau nei pusė LMS narių – Lietuvos mokinių savivaldų, kurios po ilgų diskusijų ir pasiūlymų dokumentų tobulinimui, rado bendrą nuomonę ir vieningai patvirtino dokumentus, aiškiai reglamentuojančius LMS darbo procesus ir veikimo principus.

Žiemos forume moksleiviai neapsiribojo vien tik oficialumu: juos į lyderystės kelią vedė ne vienas garsus lektorius, koučingo ir viešojo kalbėjimo specialistas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA