Rekonstruota K.Baršausko gatvė – saugesnė ir patogesnė | Kas vyksta Kaune

Rekonstruota K.Baršausko gatvė – saugesnė ir patogesnė

R.Tenio nuotr.

Rekonstrukcija K.Baršausko gatvėje Kaune baigta. Pagerinus judrios miesto gatvės infrastruktūrą, nuo šiol joje bus saugiau ir patogiau tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems.

Projektą inicijavo prekybos centro valdytojas UAB „BPT Real Esate“. Darbai įgyvendinti „Molo“ savininko UAB „BPT Optima Retail“ lėšomis – investuota 2,5 mln. Lt (0,7 mln. Eur).

Už šią sumą greta prekybos centro įrengta nauja šviesoforo reguliuojama sankryža. Saugumui užtikrinti pertvarkyta važiuojamoji kelio dalis – įrengta papildoma eismo juosta, skirta įsukimui į prekybos centrą.

Nors vairuotojai sankryža naudojasi jau kurį laiką, oficialus jos atidarymas, dalyvaujant Kauno miesto savivaldybės atstovams ir kitiems garbiems svečiams, įvyks sausio 21 d., 13 val.

„K. Baršausko gatvė tapo patogesnė ir saugesnė tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems. Noriu pasidžiaugti dar vienu pavyzdžiu, kaip socialiai atsakingo verslo atstovai prisideda prie gražesnio ir saugesnio miesto kūrimo“, – sako Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Dabar bus paprasčiau atvykti ir išvykti lankytojams bei važiuoti gatve kitiems vairuotojams. Rekonstruotoje perėjoje taip pat įrengti šviesoforai dėl kurių kelią saugiau ir patogiau galės kirsti pėstieji. Ji pritaikyta ir neįgaliesiems bei dviratininkams – specialiai jiems ties šaligatviais įrengti nuolydžiai.

Rekonstrukcijų metu renovuota „Molo“ automobilių aikštelė, kurioje nuo šiol eismas vyksta ratu, todėl yra patogesnis lankytojams. Siekiant saugumo ir patogumo įrengta žalioji zona, trinkelėmis išklotas grindinys, pasodinti medeliai. Čia išdėstyti ir mažosios architektūros elementai su augmenija, suteikiantys sutvarkytai aplinkai jaukumo.

„Svarbiausias šių rekonstrukcijų tikslas buvo saugumas. Pasiekėme, kad judria gatve taptų paprasčiau ir saugiau važiuoti, o pėstiesiems ją pereiti. „BPT Optima Retail“ ir „BPT Real Estate“ yra socialiai atsakingos įmonės. Manau, kad sutvarkyta aplinka yra indėlis į Kauno miesto gyventojų gerovę“, – teigė prekybos centro „Molas“ vadovė Rasa Vileikytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA