V.Matijošaitis pareiškė, kad bauda už nenuvalytas gatves yra priešrinkiminis šou | Kas vyksta Kaune

V.Matijošaitis pareiškė, kad bauda už nenuvalytas gatves yra priešrinkiminis šou

delfi.lt 2015/01/13 17:25
Kas vyksta Kaune nuotr.

Kad ir kaip kelininkai nemėgtų posakio „Žiema užklupo netikėtai“, būtent taip nutiko sekmadienio vakarą Kaune. Gausiai pasnigus gatvės tapo sunkiai įveikiamos, o policija net uždarė Parodos gatvės įkalnę, nes į ją automobiliai, o tuo labiau viešasis transportas, nesugebėjo užkilti.

Kauno valdžia gatves prižiūrinčiai bendrovei „Kauno švara“ skyrė 5 tūkst. eurų baudą. Kauno tarybos opozicija tokį žingsnį pavadino viešųjų ryšių akcija.

„Praėjusį sekmadienį, sausio 11 d., vakare po gausaus snygio miesto gatvėse susidarius sudėtingai situacijai bendrovė „Kauno švara“ nesugebėjo užtikrinti operatyvaus ir tinkamo gatvių barstymo bei valymo. Dėl netinkamai suteiktų paslaugų bendrovei „Kauno švara“ skirta 5 tūkst. eurų bauda“, – antradienį pranešė Kauno savivaldybė.

„Savivaldybė tęsia prieš rinkiminį šou. Savivaldybės direktorius išrašė baudą „Kauno švarai”, taip bandydamas parodyti, kad aktyviai rūpinasi nenuvalytomis miesto gatvėmis. Dabar savivaldybės įmonė iš kauniečių surinktais pinigais sumokės savivaldybei 5000 eurų…Gal direktorius pamiršo, kad būtent jis su savo bendrapartiečiais vadovauja šiai įmonei?“, – stebėjosi „Vieningo Kauno“ kandidatas į miesto merus Visvaldas Matijošaitis.

„Vieningo Kauno“ atstovai skaičiuoja, kad „Kauno švaroje“ aukštas pareigas užima mažiausiai keturi konservatoriai.

Vygantas Gudėnas „Kauno švaroje“ dirba logistikos direktoriumi. Vytautas Bancevičius – vieno iš skyrių viršininku. Zenonas Abramavičius – „Kauno švaros“ valdybos pirmininkas, o Dainius Ratkelis – „Kauno švaros“ valdybos narys.

Atsakys kalti

Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis, aiškina, kad baudą iš savo lėšų padengs pati įmonė.
„Tai yra UAB – pelno siekiantis subjektas. Ji nėra išlaikoma iš savivaldybės biudžeto. Dabar ji turės susimažinti pelną. Kai susimažins pelną, neturės už ką mokėti darbuotojams priedų. Kai susimokės baudą, gal ją išskaičiuos iš kaltų asmenų. Tai eilinė UAB“, – DELFI teigė D. Ratkelis.

Kauno savivaldybė yra „Kauno švaros“ akcininkė. Tačiau D. Ratkelis sako, kad dėl paskirtos baudos savivaldybės pajamos nemažės.

„Dėl sutarties nevykdymo jie gaus 5 tūkst. eurų pajamų mažiau. Finansiniai planai yra patvirtinti visiems metams. Tai tuos 5 tūkst. eurų, nori nenori, turės padengti arba kalti darbuotojai, arba pats direktorius iš savo atlyginimo“, – teigė D. Ratkelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA