Nemandagūs viešojo transporto vairuotojai dėl euro sulauks sankcijų | Kas vyksta Kaune

Nemandagūs viešojo transporto vairuotojai dėl euro sulauks sankcijų

Archyvo/R. Tenio nuotr.

Įvedus europinę valiutą, portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija vis gauna skaitytojų laiškus, kuriuose nurodomas netinkamas viešojo transporto vairuotojų elgesys. Pasidomėjus, sulaukėme atsakymo, kad tokiems vairuotojams teks pasiaiškinti ir gerokai paploninti piniginę.

Prieš įvedant Lietuvoje eurą, viešojo transporto vairuotojai dalyvavo mokymuose, kuriuose buvo aiškinama apie atsiskaitymus dviem valiutomis. AB „Kauno autobusai“ vairuotojai, vežantys keleivius tiek autobusais, tiek troleibusais, privalo parduoti vienkartinius važiavimo bilietus nesvarbu, kaip keleiviai atsiskaito, litais ar eurais. Tačiau tam, kad netrukdytų vairuoti, vežėjai grąžą gali atiduoti ir litais.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė skaitytojų nuomonę apie tai, jog sausio 2 dieną, troleibuse vairuotojas atsisakė parduoti vienkartinį bilietą už eurus. „Kauno autobusų“ Keleivių vežimo kontrolės tarnybos vadovas Rimas Stankaitis patikino, jog troleibuso vairuotojas Vidmantas Majauskas ne pirmą kartą neparduoda bilietų už europinę valiutą.

„Šiam vairuotojui sausio 1 ir 2 dienomis įteikti keleivių skundai. Dabar vairuotojas turi pasirašyti pasiaiškinimą raštu. Už tokį elgesį darbuotojas gaus papeikimą ir bus nubraukta kintamoji algos dalis, kuri gali siekti 700 litų“, – aiškino R. Stankaitis.

Informavus AB „Kauno autobusai“ darbuotojus, dėl Linos Pūtienės nusižengimo, buvo patikinta, kad taip pat bus imtasi priemonių. Ši vairuotoja nesutiko bilietėlio parduoti už dar galiojančią valiutą – litą.

„Kas vyksta Kaune“ taip pat rašė, jog 3-ojo autobuso vairuotojas išprašė mažametę, nes ši norėjo atsiskaityti dviejų eurų moneta. Tam, kad būtų nubaustas ir šis vairuotojas, reikia AB „Kauno autobusai“ vadovams pateikti tikslesnius duomenis, pagal kuriuos jie galėtų identifikuoti savo darbuotoją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA