Trys karaliai įžengė į Kauną | Kas vyksta Kaune

Trys karaliai įžengė į Kauną

R. Tenio nuotr.

Didžiausias metų šventes šiandien palydi Trys karaliai. Pražygiavę visą Kauno centrą, Trys karaliai apsistojo Rotušės aikštėje.

Angelas atvedė Trijų karalių eiseną ir jų palydą nuo S. Daukanto gatvės Laisvės alėja į Rotušės aikštę. Įspūdingo dydžio lėles: Kasparas, Merkelis, Baltazaras buvo tradiciškai atlydėti persirengėlių svitos, nešinos žibintais ir karališkomis dovanomis: auksu, smilkalais, mira.

Trys karaliai pradėjo savo žygį ir keliaudami per visą pagrindinę gatvę ir miesto senamiestį, skleidė kauniečiams šilumą. Geriausių metų karaliai linkėjo ir ragino kauniečius naujuosius metus pasitikti besišypsantiems ir stengtis, kad šie metai būtų geresni nei praėjusieji.

Rotušės aikštėje personažai kvietė pasimėgauti koncertu „Trys karaliai atkeliavo – visas svietas uždainavo. Kauniečius linksmino įvairūs folkloro kolektyvai bei ugnies šou specialistai. Karaliai priminė, jog šia švente ne tik baigiasi didžiausios miesto šventės, bet kartu diena nuo Šv. Kalėdų jau pailgėjo per gaidžio žingsnį.

Tradiciškai per Trijų karalių šventę yra nupuošiamos kalėdinės eglutės, tad renginio metu kauniečiai buvo raginami atnešti savo nupuoštą eglutę ir palikti specialioje vietoje tam, kad miestas nebūtų užterštas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA