Ar seneliai gali prašyti nustatyti, kas yra anūko tėvas? Atsako advokatė R.Kazlauskienė | Kas vyksta Kaune

Ar seneliai gali prašyti nustatyti, kas yra anūko tėvas? Atsako advokatė R.Kazlauskienė

"Kas vyksta Kaune" archyvo / afoto.eu nuotr.

Situacija, kurią šiandien komentuoja advokatė R.Kazlauskienė, tik iš pirmo žvilgsnio atrodo labai gyvenimiška – marčios ir anytos santykiai. Tačiau šį kartą aptariama kiek netradicinė problema:

Mano sūnus sako turintis sūnų, o aš esanti močiute, tačiau vaiko mama manęs močiute nepripažįsta ir sako, kad kol tėvystė nenustatyta aš nesu vaiko močiutė. Nei sūnus, nei vaiko mama dėl tėvystės nustatymo į teismą nesikreipia. Ar turiu teisę aš, kaip vaiko močiutė, kreiptis į teismą, kad būtų nustatyta mano sūnaus tėvystė?

Kreiptis dėl tėvystės nustatymo į teismą jeigu vaikas gimė nenusituokusiai motinai ar nuginčyti vaiko gimimo liudijime duomenis apie įrašytą tėvą, gali pareikšti tik vyras laikantis save tėvu.

Jeigu vaiko tėvas atsisako pripažinti tėvystę pareiškimu dėl tėvystės pripažinimo, ieškinį dėl tėvystės nustatymo gali paduoti vaiko motina, vaikas, įgijęs visiška veiksnumą, vaiko globėjas (rūpintojas).

Jūs tokios teisės neturite.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą “ADVOCATERA“, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Daugiau naudingos informacijos galite rasti ir advokatų kontoros “ADVOCATERA“ interneto svetainėje : www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA