Riteriai aplankė beveik 100 užmirštų kauniečių | Kas vyksta Kaune

Riteriai aplankė beveik 100 užmirštų kauniečių

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šventinės dovanos kauniečiams dar nesibaigė. Beveik 100 gyventojų liko nustebinti, mat juos aplankė trys riteriai ir įteikė dovanų.

Ne visiems gyvenimas susiklosto taip, kaip norėtųsi. Nedarbas, ligos ar vienatvė aplanko kai kuriuos žmonės, tačiau jie patys nedrįsta prašyti pagalbos. Ne pelno siekianti organizacija „Baltai juoda“ suorganizavo socialinę akciją „Pilietiškos Kalėdos“, kurių metu aplankė vienišus ir pamirštus ar vargingiau gyvenančius kauniečius.

„Žmonės buvo atrinkti labai individualiai. Kai kurias šeimas jau pažįstame ir ne pirmą kartą pas juos lankomės. Apie kitus pranešė kaimynai, pasakydami, kad jiems ko nors reikia. Kai kurie žmonės nepatenka į sąrašus, kad gautų paramą, nes jiems pritrūksta labai nedaug. Arba iš šono atrodo, kad jie gerai gyvena, bet viduje yra problemų: ar buvo gaisras, ar kita nelaimė, todėl šiandien šiuos žmones ir lankome“, – kalbėjo organizacijos „Baltai juoda“ atstovė Elena Jurkutė.

Savanoriai nepabūgo blogo oro ir noriai susirinko prie Kauno pilies. Čia pasiskirstė adresus, pasiėmė surūšiuotas dovanėles ir keliavo skleisti džiaugsmą bei pasveikinti gražiausių metų švenčių proga. Dovanų sulaukė apie 90 kauniečių šeimų.

„Aplankėme ir tuos, kurie gyvena vieni. Tai ir buvę mokytojai, šviesuomenės žmonės, ir seneliai su anūkais. Iš ties, nieko nėra geriau, kaip prie tavęs pribėga mažas vaikas ir tave apsikabina, sakydamas „Ačiū“. Tai yra tikroji dovana“, – tikino organizacijos vadovas Paulius Klikūnas.

Vietoje karalių – riteriai

Organizacijos „Baltai juoda“ atstovai tikino, jog seniau dovanas nešdavo Trys karaliai. Būtent todėl pasirinkta dovanas įteikti šiuo laikotarpiu, o ne prieš Kalėdas. Tiesa, Kaune dovanomis nešini buvo ne karaliai, o riteriai, kurie simbolizavo bendruomenių tvirtybę.

„Mes turime tris riterius ir norėjome atvaizduoti tai, kad turime pilį ir žmonių tvirtovę. Mūsų trys riteriai atstoja Tris karalius. Jie atspindi tai, jog patys žmonės gali rūpintis vieni kitais ir mūsų pilietiškumas nesibaigia viename bute. Jis yra visame mieste“, – sakė P. Klikūnas.

Paramą rinko visą šventinį laikotarpį

Šventiniu laikotarpiu keliose Kauno mokyklose buvo renkami įvairūs daiktai, kurie vėliau paskirstyti kauniečių šeimoms. Moksleiviai noriai nešė įvairius žaislus, kanceliarines prekes.

Prie šios akcijos prisidėjo ir „Maisto bankas“, kuris dovanojo skurstančioms šeimoms būtiniausių maisto produktų. Organizatoriai pasakojo, kad prieš pat Kalėdas juos parėmė Kauno miškų urėdija, dovanodama eglės šakas, kurios taip pat išdalintos kauniečiams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA