Populiariausia Kauno regiono radijo stotis „TAU“ šiais metais per šventes kuria išskirtinį šventinį eterį | Kas vyksta Kaune

Populiariausia Kauno regiono radijo stotis „TAU“ šiais metais per šventes kuria išskirtinį šventinį eterį

R. Tenio nuotr.

Jau nuo trečiadienio vakaro iki pat penktadienio ryto radijo stoties TAU eteris pavirs išskirtine Kalėdų radijo stotimi, kurioje netruks nei šventinių sveikinimų, nei geros šventinės muzikos.

„Šiemet savo klausytojams dovanosime tikras Kalėdas, nes per šventines Kalėdų dienas klausytojų laukia žymiausių Lietuvos atlikėjų sukurti specialūs sveikinimai, kurie yra skirti radijo stoties TAU klausytojams. Andrius Mamontovas, Egidijus Dragūnas ir dar begalė kitų žymių žmonių sveikins visus radijo stoties klausytojus su gražiausiomis metų šventėmis“ – pasakojo radijo stoties TAU programų redaktorius Darius Giedraitis.

Šiais metais į Rotušės aikštę ir Raudondvario dvarą pirmą kartą atkeliavo ir kalėdinis radijo stoties TAU karavanas. Karavano lankytojai iš anksto įrašinėjo šventinius sveikinimus savo artimiesiems. Jų buvo įrašyta apie 200, todėl visi įrašiusių sveikinimus artimieji įsijungę radijo stotį TAU pirmąją ir antrąją Kalėdų dieną nuo 9 iki 21 valandos išgirs šilčiausius ir originaliausius jiems skirtus artimųjų sveikinimus.

Ir tai dar ne viskas. Visą gruodžio mėnesį radijo stotyje TAU darbavosi tikras Kalėdų senelis, kuris kiekvieną dieną bendravo su mūsų mažaisiais ir suaugusiais klausytojais. Radijo stoties TAU komanda taip pat apsilankė ir vaikų namuose, be to, į TAU studiją keliavo vaikai iš įvairių vaikų darželių ir Kalėdų seneliui uždavinėjo originalius klausimus. Vaikai Kalėdų senelio teiravosi, kur jis gyvena vasarą, kaip jis paneša tiek dovanų, kaip perskaito visus vaikų laiškus, kaip jis atpažįsta vaikus, kaip jis sukuria žiemą. Į visus šiuos klausimus atsakė pats Kalėdų senelis ir visi juos išgirs per Kūčias bei pirmąją ir antrąją Kalėdų dieną per radijo stotį.

Ypatingas dėmesys šiemet per šventes TAU eteryje skiriamas ir šventinei muzikai. Jau Kūčių vakarą mūsų eteryje skambės pačios lyriškiausios ir gražiausios švenčių dainos, klausysimės istorijų apie dvylika patiekalų, Kūčių tradicijas, o pirmąją ir antrąją Kalėdų dienomis nuo 10 valandos iki 5 valandos ryto skambės tokia muzika, jog norintiems linksmai švęsti šventes tikrai nereikės jungtis savo kompiuterio ir ieškoti gerų šventinių dainų, nes visos jos skambės per Kauno regiono radijo stotį TAU – pasakojo programų redaktorius Darius Giedraitis.

Ypač gražų ir jaukų šventinį eterį padės sukurti ir šventinės istorijos, kurias kiekvieną valandą pasakos VDU Humanitarinių mokslų fakulteto docentas Arūnas Vaicekauskas. Kalėdos ir Kūčios ypač pasižymi tradicijų, burtų gausa. Deja, tačiau dažnai mes jau net nebežinome, ką simbolizuoja Kalėdų eglutės viršūnė, kokie burtai vykdavo per šventes ar ką simbolizuoja mandarinai. Kauno regiono banga kvies visus klausytojus prisiminti Kalėdų tradicijas, susipažinti su šių švenčių istorija, tradicijomis ir papročiais ar net sužaisti kalėdinį žaidimą ar išsiburti, nes žaidimų ir burtų švenčių metu anksčiau netrūkdavo. Klausantis šventinių istorijų bus neįmanoma atsitraukti nuo radijo imtuvų.

Radijo stoties TAU šventinis eteris pirmąją ir antrąją Kalėdų dieną nuo 9 iki pat 5 valandos ryto šventinę nuotaiką kiekvieną valandą kurs šventiniais sveikinimais, Kalėdų senelio pokalbiais, šventinėmis istorijomis ir be abejo, pačia geriausia šventine muzika!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA