Kauniečiai skuba išleisti taupyklių turinį | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai skuba išleisti taupyklių turinį

R. Tenio nuotr.

Artėjant euro įvedimo metui su taupyklėse kauptais litais ir centais pirkėjai dažniau žygiuoja ne į banką, bet apsipirkti. Prekybininkai pastebi, kad lietuviams buvo būdingas toks gana senovinis taupymo būdas, todėl pirkėjų, kurie prieš šventes nori atsiskaityti monetomis, gerokai padaugėjo.

Populiariausias taupyklėse kauptas turtas – penkių litų monetos, kurių šiuo metu turgaus apyvartoje itin daug. Tačiau atsiranda ir tokių pirkėjų, kurie kaupė atsargas po 1, 2 ar 5 centus. Prekybininkai juokauja, kad monetų skaičiavimas – gera praktika prieš euro įvedimą, kuomet apyvartoje dažniau bus naudojami metaliniai, o ne popieriniai pinigai.

„Prekybininkai yra tinkamai pasiruošę šį savaitgalį aptarnauti iki 30 proc. daugiau pirkėjų, nei įprastomis dienomis. Pirkėjų patogumui iki pat Kūčių veiks Kalėdinė mugė, kurioje galima įsigyti įvairių rankų darbo gaminių, dovanų, žaislų ir kitų mielų dovanėlių. Taip pat visi prekybininkai iš anksto ruošėsi pirkėjų antplūdžiui, atnaujino asortimentą, siūlomos ir įvairios kalėdinės akcijos, nuolaidos“, – sako prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Kalėdinė prekyba šiemet prasidėjo gerokai anksčiau, todėl paskutinįjį savaitgalį prieš šventes pirkti bus patogiau ir paprasčiau. Jei iki šiol didžiausias kalėdinių dovanų ieškančių pirkėjų bumas būdavo paskutinįjį savaitgalį prieš Kalėdas, tai šiemet pirmieji dovanų ieškotojai po prekybos miestelio „Urmas“ parduotuves pradėjo vaikščioti ir ieškoti tinkamų pirkinių jau lapkričio viduryje.

Prekybininkai pastebi, kad pirmieji pirkėjai dažniausiai būna ir dosniausi, nes perka dovanas sau ir artimiausiems žmonėms – vaikams, sutuoktiniui, tėvams. Pavyzdžiui, patalyne prekiaujančios įmonės darbuotojai teigia, kad dovanai artimiems žmonėms pirkėjas gali paskirti nuo 200 iki 500 Lt, o draugams, kolegoms, pažįstamiems apie 20–30 Lt.

Smulkmenų ir nebrangių dovanėlių ieškotojai prekybos miestelį „Urmas“ dažniausiai užplūsta likus vos kelioms dienoms iki švenčių ir jų nemažėja iki pat sausio pradžios. Po Naujųjų prekybininkai laukia kitos pirkėjų bangos – grįžę pas artimuosius emigrantai skuba pirkti lauktuves į namus, didesnius asmeninius pirkinius. Nemažai emigrantų dovanas brangiems žmonėms prekybos miestelyje „Urmas“ perka ir prieš Kalėdas, Naujuosius metus, tačiau pastebima, kad šiemet jų Lietuvoje švęsti šventes grįžo šiek tiek mažiau, nei ankstesniais metais.

Dar viena šių metų kalėdinės prekybos tendencija – žmonės perka daugiau pirkinių, skirtų buičiai pagerinti. Pastebima, kad šiemet daugiau nei pernai žmonių prieš šventes pradėjo remontuoti butus, keisti langus, duris. Turėtos atsargos litais metų pabaigoje noriau investuojamos ir į buitinės technikos atnaujinimą. Dėl labai mažų palūkanų žmonės verčiau ne laiko pinigų bankuose, o eina jų išleisti.

Kalėdinio laikotarpio metu prekybos miestelio „Urmas“ lankytojai kviečiami ne tik apsipirkti, bet ir pasigrožėti miestelio darbuotojų rankomis pagamintomis dekoracijomis bei priešais pagrindinį įvažiavimą papuošta eglute – gražiausių Lietuvos eglių pirmtake. Prekybos miestelio „Urmas“ eglutės sukūrimo principas yra toks pats kaip ir tos, kuri puošė Kauno Rotušės aikštę prieš šešerius metus, o jos „drabužyje“ sumontuotos net pusantro tūkstančio metrų ilgio lempučių girliandos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA