Gyvūnai sulaukė kalėdinių dovanų | Kas vyksta Kaune

Gyvūnai sulaukė kalėdinių dovanų

Asociatyvinė/ R. Tenio nuotr.

Šiandien Kauno zoologijos sode augintiniai sulaukė ypatingų dovanų. Augintinių prižiūrėtojai labai stengėsi, kad ir gyvūnai pajustų artėjančių švenčių dvasią, todėl stengėsi maistą patiekti šventiškai.

Šįryt kai kuriem zoologijos sodo gyventojams diena prasidėjo visai kitaip. Įžengę į voljerą, jie rado supakuotas dovanėles, kurias patiems reikėjo išsivynioti. Supakuotose ir snaigėmis papuoštose dėžėse laukė augintinių mėgstami delikatesai: kam riešutai ar kopūsto lapas, kam mėsa.

Terariumo gyventojai šįryt maistą turėjo susimedžioti patys. Į jų gardelius įleisti vabzdžiai, privertė pajudėti, kad neliktumei be pietų.

„Belaukdami Kalėdų, mes norime ir gyvūnams padaryti šventę. Ne visi ropliai reaguoja į naujoves, tačiau tokios rūšys, kaip vandeninės agamos, labai gerai skiria spalvas, tad pamatę bet kokį kitokį daiktą, į jį reaguoja, todėl sugalvojome jiems padaryti užimtumą, kad jiems nebūtų taip nuobodu. Kaip ir kiekvieną pirmadienį ropliai gavo vabzdžių, tik šiandien jie buvo kitaip įpakuoti“, – kalbėjo terariumų prižiūrėtoja Alma Pikūnienė.

Diena nušvito ir kitiems zoologijos sodo gyventojams. Štai ožiukams darbuotojai papuošė visą eglutę morkomis, kopūstais ir kitais skanėstais. Tik išleisti iš aptvaro ožiukai puolė prie kalėdinio medžio ir pradėjo jį taršyti. Elniai gavo šieno rutulių, pagardintų Islandijos kerpėmis, kas šiems gyvūnams yra tikras skanėstas. Darbuotojai tikina, jog norisi ypatingai šiuos gyvūnus prisijaukinti, mat ateinantys metai priklauso būtent avims ir ožkoms.

Snieginiam leopardui darbuotojai supakuotoje dėžėje patiekė mėsos. Gyvūnas nieko nelaukdamas prišoko prie dėžės ir stengėsi išsipakuoti jam priklausantį grobį. Sekėsi šiek tiek sunkokai, bet pasiekti pietus pavyko. Leopardas iš to skanumo net nenorėjo valgyti ant žemės, tad mėsą pasidėjo ant dovanų dėžės ir toliau pasigardžiuodamas maitinosi.

Nors didžioji dalis gyvūnų džiaugėsi įvairove ir kalėdinėmis dovanėlėmis, buvo tokių, kurie į tokias darbuotojų pastangas žiūrėjo skeptiškai. Štai šunbeždžionės į dovanas žiūrėjo atsargiai.

„Mes ir ankščiau duodavome gyvūnams maistą dėžėse, tačiau tada buvo visos pilkos ir vienodos. Dabar visos dėžės spalvotos ir papuoštos, tad jie elgėsi šiek tiek nedrąsiai. Tačiau dėžėse sudėti visokie skanumynai, tad teko įveikti baimę, norint pasigardžiuoti vaišėmis“, – pasakojo plėšrių žinduolių skyriaus vedėja Angelė Grebliauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA