Centre atsiras dar viena automobilių stovėjimo aikštelė | Kas vyksta Kaune

Centre atsiras dar viena automobilių stovėjimo aikštelė

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Kauno miesto taryba posėdžio metu pritarė nebenuomoti automobilių stovėjimo aikštelės, esančios prie buvusio prekybos centro „Merkurijus“. Šioje vietoje planuojama, jog atsiras mokama aikštelė, kuria galės naudotis kauniečiai ir miesto svečiai.

Automobilių parkavimas miesto centre yra viena iš eismo problemų. Nuolatiniai automobilių srautai atvyksta į miesto centrą, tad automobilių statymo aikštelių poreikis yra didelis. Miesto taryba priėmė sprendimą nebenuomoti Nyderlandų kapitalo bendrovei „Homburg Merkurijus“ automobilių stovėjimo aikštelės ir ją perleisti naudotis kauniečiams.

„Nuomos sutartyje buvo numatyta, kad aikštelė bus naudojama, kaip privažiavimas į statybų vietą, tačiau statybos nevyksta, todėl nėra prasmės daugiau nuomoti šio ploto“, – kalbėjo miesto vadovas Andrius Kupčinskas.

Sutartis su „Homburg Merkurijus“ galioja iki vasario 6 dienos. Iki to laiko bendrovė turės nusirinkti tvoras ir ištuštinti aikštelę. Numatoma, jog kitame tarybos posėdyje, kuris vyks sausio 22 dieną, turėtų būti pateikti projektai su siūlymais, ką su automobilių stovėjimo aikštele daryti toliau. Tai yra, koks bus imamas mokestis, kuriuo laiku miestiečiai galės aikštele naudotis ir pan.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA