„Žalgiris“ dramatiškoje kovoje išplėšė pergalę ir tęsia kovas Eurolygoje!!! | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ dramatiškoje kovoje išplėšė pergalę ir tęsia kovas Eurolygoje!!!

R. Tenio nuotr.

Vienos svarbiausių Kauno „Žalgirio“ rungtynių baigėsi dramatiška kauniečių pergale. Kauno komanda kovodama už teisę tęsti kelionę Eurolygoje paskutinėmis sekundėmis nugalėjo „Dinamo Sasarri“ ekipą ir rungtynes baigė rezultatu 80:79.

„Norime padėkoti sirgaliams, nes tik pergalė galėjo mums duoti kelią eiti toliau, nes komanda labai svarbi. Ypatingai norėčiau padėkoti James Anderson, nes jis vienas ištraukė mus į kitą etapą. Viskas atsitiko paskutinėmis sekundėmis. Įvykdėme savo tikslą, patekti į geriausiųjų šešioliktuką. Ir dabar buvome kai kur užstrigę ir priešininkas darėsi dar agresyvesnis, bet visgi laimėjome savo jėgomis“, – kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

„Esu nepatenkintas žaidimu, nes kažkas yra negerai. Tikriausiai Kalėdos ir stebuklų metas padėjo išnešti sveiką kailį, nes buvome iki kaklo įklimpę, tikrai atrodė, kad bus tragedija. Greičiausiai neparanki mums šita komanda. Visi juos nugali, bet mes negalime jų nugalėti. Žinoma, šiandien laimėjome, bet „per fuksą“, vadinasi yra ką tobulinti“, – po rungtynių komentavo Paulius Jankūnas.

Susitikimas prasidėjo tolimu Jameso Andersono šūviu – 3:0. Nepaisydami „Žalgirio“ krepšininkų užsivedimo ir spaudimo iš tribūnų varžovai šaltakraujiškai atsakė aštuoniais taškais bei persvėrė rezultatą (3:8). Ilgai svečiai priekyje neužsibuvo: J.Andersonas smeigė antrąjį tritaškį, du taškus su pražanga realizavo Paulius Jankūnas, o greitą ataką dėjimu užbaigė Artūras Milaknis – 11:8. Netrukus A.Milaknis pasižymėjo taikliu tritaškiu iš krašto, italų gynybą nesunkiai įveikė dėjimą atlikęs Vaidas Kariniauskas – 16:10. Komandos kapitonas P.Jankūnas dar kartą rinko du taškus nepaisydamas pražangos, trijų taškų vertės metimą pataikė aikštėje pasirodęs Lukas Lekavičius (22:14). J.Andersonas aštuntąjį tašką pelnė žiūrovus nudžiuginęs akrobatišku prasiveržimu, persvarą didino L.Lekavičius – 26:14. Greitą išpuolį dvitaškiu su pražanga pridėjo Darius Songaila ir pirmąjį ketvirtį įtikinamai laimėjo rezultatyviai žaidęs „Žalgiris“ – 29:18.

Kamuolį puolime atkovojęs Artūras Gudaitis pelnė pirmuosius savo taškus, tritaškio liniją užmynęs taikliai metė D.Songaila – 33:23. Kauniečiai toliau smaginosi žaisdami greitą žaidimą: iš vidutinio nuotolio pataikė D.Songaila, o po perimto A.Milaknio kamuolio ir perdavimo kamuolį įspūdingai iš viršaus įkrovė Edgaras Ulanovas – 37:23. Trenerio sprendimu prabėgus nepilnoms trims minutėms aikštėje pasirodė ir Eurolygoje debiutavo naujausias kauniečių pirkinys Willas Cherry. Po krepšiu karaliavo keturis taškus surinkęs D.Songaila, bet „Dinamo“ kiek aptirpdė žalgiriečių persvarą (41:32). Sėkmingą reidą krepšio link atliko V.Kariniauskas, griūdamas po kontakto neįtikėtinai iš toli pataikė J.Andersonas. Be to, J.Andersonas smeigė tritaškį bei minimaliai antrąjį ketvirtį laimėjęs „Žalgiris“ dar labiau sustiprino savo pozicijas prieš antrąją rungtynių pusę – 49:37.

Trečiąjį kėlinį atidarė D.Songailos metimas iš vidutinio nuotolio, septintąjį tašką pelnė L.Lekavičius – 53:39. Agresyviai sužaidė krepšio link prasibrovęs J.Andersonas, L.Lekavičius puikiai pastebėjo laisvą po krepšiu likusį R.Javtoką, kuriam teliko įkrauti kamuolį iš viršaus (57:44). Penktą trijų taškų vertės metimą J.Andersonas pataikė nuo lentos, bet tris tritaškius realizavę svečiai pavojingai artėjo ir privertė minutės pertraukėlės prašyti Gintarą Krapiką – 60:55. „Žalgiriui“ taškus pavyko rinkti tik nuo baudų metimų linijos. Užstrigusiu kauniečių puolimu pasinaudoję svečiai prieš lemiamą ketvirtį sumažino mūsiškių persvarą iki 2 taškų – 62:60.

Nesėkmių ruožą nutraukė R.Javtoko kablys, bet „Dinamo“ po ilgos pertraukos persvėrė rezultatą – 64:67. „Žalgirio“ bėdos nesibaigė ir varžovai pavojingai tolo (64:71). Baudas sumetė P.Jankūnas ir R.Javtokas, tačiau užtikrintai jautėsi svečiai iš Italijos – 68:77. Kauniečiai kilo į lemiamą šturmą: krepšio link prasiveržė J.Andersonas, tritaškį įsmeigė L.Lekavičius, o kamuolį perėmęs J.Andersonas buvo neleistinai sustabdytas – 75:77. Paskutinę minutę vyko kova dėl išlikimo. Lengvus taškus iš po krepšio pelnė R.Javtokas, bet priekyje vis dar buvo ir situaciją kontroliavo „Dinamo“ ekipa, palikusi „Žalgiriui“ vos septynias sekundes (77:79). Lemiamą ataką kauniečiai užbaigė geriau nei buvo galima tikėtis. J.Andersonas nepaisydamas pražangos pataikė dvitaškį, o taikliu baudos metimus atnešė Lietuvos čempionams kelialapį į „Top 16“ etapą – 80:79.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA