Kur dingsta tvora, juosianti „Respublikos“ vaiduoklį? | Kas vyksta Kaune

Kur dingsta tvora, juosianti „Respublikos“ vaiduoklį?

R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai informavo, jog jau antra diena iš eilės darbininkai ardo tvorą, juosiančią „Respublikos“ viešbutį. Paaiškėjo, jog savininkas grąžina žemę savivaldybei, o tvorą perkelia į savo teritoriją. Dėl to praeiviai galės lengviau pasiekti Karaliaus Mindaugo prospektą.

Akylieji „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai užklausė redakcijos, kodėl aplink garsiausią Kauno vaiduoklį pluša darbininkai ir tvarko aplinką. Darbininkai jau nuardė tvorą nuo A. Mickevičiaus gatvės, o iš Karaliaus Mindaugo prospekto tvora per penkis metrus patraukta arčiau pastato.

Pasirodo, jog toje vietoje yra du sklypai: vienas privatus, kitas – valstybinis. Dabartiniai „Respublikos“ savininkai gavo perspėjimus iš Nacionalinės žemės tarnybos, tad tvorą į privačią teritoriją turi perkelti iki kito mėnesio vidurio. Atlikus šiuos darbus, kauniečiams nereikės pereiti gatvės, jei norės patekti į Karaliaus Mindaugo prospektą, mat bus įrengti nauji šaligatviai.

„Savininkai įsipareigojo tvorą perkelti iki sausio vidurio. Jei po to laiko leis orai ir žemė neįšals, A. Mickevičiaus gatvėje prasidės šaligatvio remonto darbai“, – patikino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Tvorą ardantys darbininkai prasitarė, jog girdėjo gandų, kad ruošiamasi griauti šį vaiduoklį. Anot darbininkų, griovimo darbus atlikinės Ukrainos kompanija, tačiau dar nežinia, kada prasidės darbai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA