Prieškalėdinė dovana kauniečiams: atidaroma pagrindinė miesto gatvė | Kas vyksta Kaune

Prieškalėdinė dovana kauniečiams: atidaroma pagrindinė miesto gatvė

R. Tenio nuotr.

Pagrindine miesto gatve vėl galima važiuoti lengvaisiais automobiliais. Po daugiau nei pusmečio trukusių rekonstrukcijų, atidaryta Savanorių prospekto įkalnė. Tiesa, darbininkai dar vykdys užbaigiamuosius darbus.

„Džiaugiamės, kad pavyko padaryti darbus anksčiau. Iš pradžių planavome atidaryti balandį, kai baigsis visas įšalas. Tad ačiū vienai atsakingiausių įmonių „Kauno tiltai“, kuri atliko darbus penkiais mėnesiais ankščiau. Žinoma, buvo ir problemų, nes buvo pavojus, kad nuslinks šlaitas, bet situacija buvo suvaldyta. Dabar yra nebe estakada, o sutvirtintas šlaitas, todėl manau, kad mažiausiai 50 metų laikys“, – kalbėjo miesto vadovas Andrius Kupčinskas.

Ne visi darbai atlikti

Nors nuo šiandien automobilių eismas Savanorių kalnu nebedraudžiamas, visgi kol kas ne visi darbai atlikti iki galo. Darbininkai toliau plušės su šaligatviais, vėliau vyks apželdinimo darbai. Jei leis oro sąlygos ir žemė nespės įšalti, planuojama, kad pėsčiųjų takai bus sutvarkyti per sausio mėnesį.

Planuose taip pat yra nutiesti naują asfalto dangą toje atkarpoje, kuri remontuota dar nebuvo. Naujas asfaltas turėtų būti išlietas nuo Savanorių kalno vidurio iki kalno viršaus. Jei bus papildomų lėšų, nauja asfalto danga bus nutiesta iki sankryžos, ties Taikos prospektu. Planuojama asfalto tiesimui panaudoti „Remix“ technologiją. Tačiau šie darbai bus atliekami tik kitais metais.

Numatoma, jog nuo šiol keisis eismas

Saugaus eismo komisija yra apsitarusi, kad greičiausiai nuo kalno leidžiantis kairiojo posūkio į Jeruzalės skersgatvį nebus, nes įvykdavo daug avarijų. Tik iš E.Ožeškienės gatvės pro Jeruzalės skersgatvį bus galima kilti į Savanorių prospektą. Vadovai tikina, kad šiek tie keisis eismas, tačiau ties sinagoga bus praplatinti šaligatviai, kurie leis užtikrinti geresnį pėsčiųjų eismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA