Po Kalėdinio vakaro 11 šeimų sulauks paramos | Kas vyksta Kaune

Po Kalėdinio vakaro 11 šeimų sulauks paramos

R. Tenio nuotr.

Artėja tradicinis Kalėdinis labdaros vakaras, kurį organizuoja miesto vadovas. Tai jau 25-asis vakaras, po kurio 11 kauniečių šeimų, auginančių vaikus su negalia ir dvi sergančius vaikus vienijančios organizacijos sulauks paramos.

Kaunas turi itin gražią tradiciją. Vos atkūrus Nepriklausomybę, buvo pradėti rengti labdaros vakarai, skirti paremti įvairius sunkumus patiriančius kauniečius. Šiais metais orientuojamasi būtent į pagalbą šeimoms, kurios augina sergančius vaikus, o ne pavienius žmones.

„Džiaugiuosi šia unikalia švente. Ko gero, Lietuvoje nėra kito tokio labdaros vakaro, kuris turėtų tradicijas ir pritrauktų tiek žinomų žmonių. Tada, atkūrus Nepriklausomybę, nebuvo pabijota rengti labdaros vakarą, kuris rengiamas iki šiol. Pinigus, surinktus šį vakarą, skirsime negalią turintiems vaikams, bet mokantiems daryti įvairius dalykus ir siekiantiems aukštumų“, – kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Šiuo metu į Kauno savivaldybę kreipėsi 11 kauniečių šeimų, iš kurių 3 buvo su prašymais padėti įsigyti insulino pompas diabetu sergantiems vaikams.

„Skaudu, kai sužinai, kad tavo vaikas turi negalią. Mūsų mažoji serga cukriniu diabetu, todėl būtina insulino pompa. Tai palengvintų viską, nes pompa tiksliai suleidžia insulino ir tada, kada reikia. Dabar tenka naktimis kas dvi valandas keltis ir vaikui tikrinti cukraus kiekį, nes baisu, kad naktį nukris ir vaikas panirs į komą“, – kalbėjo mama, atstovaujanti šeimas, auginančias vaikus su negalia.

Pasirodys žymūs atlikėjai

Kalėdinis vakaras šiais metais vyks rotušėje gruodžio 28 dieną. Planuojama, kad labdaros vakaro metu pasirodys žymūs Kauno ir visos Lietuvos atlikėjai. Ryškiausios vakaro žvaigždės – Vaidas Baumila, Simonas Donskovas ir kaunietė Kristina Siurbytė.

„Prie vakaro jungiasi geriausi atlikėjai. Taip pat pasirodys ir jaunieji baleto šokėjai. Kaip įprasta, vyks aukcionas, kuriam savo brangiausius kūrinius dovanoja Kauno menininkai. Šiais metais prie menininkų prisijungė ir įvairias paslaugas teikiančios įmonės tam, kam praskaidrintų šeimų gyvenimus“, – kalbėjo už programą atsakingas Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas.

Praėjusiais metais buvo surinkta 142 tūkst. litų paramos. Iš viso per 24 metus buvo surinkta beveik 2 mln. litų. Organizatoriai tikisi, kad šiais metais bus surinkta daugiau labdaros.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA