Spaudos konferencijos metu bus atidarytas Savanorių kalnas | Kas vyksta Kaune

Spaudos konferencijos metu bus atidarytas Savanorių kalnas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Savivaldybės atstovai praneša, jog rytoj 10 valandą ties Savanorių kalno įkalne bus rengiama spaudos konferencija, kurios metu bus atidarytas automobilių eismas.

Spaudos konferencijoje dalyvaus Kauno meras Andrius Kupčinskas, Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis ir projektą vykdančios bendrovės „Kauno tiltai“ vadovai.

Šių metų pavasarį pradėta Savanorių prospekto įkalnės rekonstrukcija priartėjo prie pabaigos. Bendrovė „Kauno tiltai“ iš pradžių išardė dvi dar tarpukariu įrengtas avarinės būklės estakadas ir vietoj jų įrengė atraminę sieną, sudarytą iš gręžtinių 12 ir 13metrų ilgio polių. Jie buvo sutvirtinti gruntiniais inkarais. Tokiu būdu buvo sutvirtintas ir stabilizuotas Savanorių prospekto įkalnės šlaitas. Rekonstruojamoje įkalnės atkarpoje rangovas paklojo naujus gatvės pagrindus kelis asfalto sluoksnius. Artimiausiu metu bus tęsiami naujų šaligatvių įrengimo ir aplinkos tvarkymo darbai.

Pavasarį pradėjus įkalnės rekonstrukciją, į Vilijampolę, Senamiestį, Centrą ir Aleksotą vykstantys automobiliai buvo nukreipiami aplinkinėmis gatvėmis. Važiuoti rekonstruojama įkalne buvo leidžiama tik viešajam transportui.

Bendra projekto vertė siekia 9,1 mln. Lt. Darbai finansuojami ES struktūrinių fondų ir Kauno miesto savivaldybės biudžeto lėšomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA