Kauno policijos viršininkas: tirdami mergaitės išprievartavimą, nustatėme ir kitus nusikaltimus | Kas vyksta Kaune

Kauno policijos viršininkas: tirdami mergaitės išprievartavimą, nustatėme ir kitus nusikaltimus

R.Tenio nuotr.

Po intensyvių beveik savaitę trukusių pareigūnų veiksmų, mergaitės prievartautojas sulaikytas. Dabar Jonavos gyventojai gali jaustis šiek tiek ramiau. Apie sulaikymo operaciją ir vykdytą įtariamojo paiešką ketvirtadienio vakarą daugiau papasakojo Kauno apskrities policijos komisariato laikinai viršininko pareigas einantis Darius Žukauskas ir Kauno apygardos prokuroras Edvinas Alosevičius.

Kaip teigė policijos viršininko pareigas einantis D.Žukauskas, įtariamasis sulaikytas dienos metu, pas save namuose ir iš karto nuvežtas į Jonavos rajono policijos komisariatą. Sulaikymas jam buvo netikėtas.

„Turim ir kitų duomenų, kurie leidžia manyti, kad minėtą nusikaltimą padarė jis. Buvo įdėtos milžiniškos pastangos, pareigūnai darbavosi nuo penktadienio. Mes turėjome vieną nuotrauką, kur buvo galimai įtariamasis, bet ten buvo ne jis. Buvo tiriamos kelios versijos. Turėjome apie 30 asmenų sąrašą“, sakė D.Žukauskas.

Iš pradžių pagal mergaitės parodymus buvo manyta, kad nusikaltėlis yra 20-40 metų, tačiau mažametė, duodama parodymus, galėjo ir suklysti, nes ji patyrė smurtą ir buvo sukrėsta.

Sulaikytas nepilnametis jau buvo pakliuvęs į policijos akiratį vienoje baudžiamojoje byloje. Gali būti, kad vaikinas buvo įkliuvęs dėl lytinių nusikaltimų, tačiau policija to nepaneigė, bet ir nepatvirtino.

Pareigūnai teigia, kad renkant duomenis, į Jonavą buvo mestos didelės pajėgos. Per kelias dienas, kol veikė pareigūnai, buvo rastas nelegalus ginklas, nustatytas chuliganiško vairavimo atvejis, atskleisti kiti nusikaltimai.

Kauno apygardos prokuratūros pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras E.Alosevičius teigia, kad šiuo metu Jonavos miesto gyventojas apklausiamas, dabar jam pareikšti įtarimai. Rytoj į teismą bus kreiptasi dėl kardomosios priemonės, 3 mėn. suėmimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA