Iš Kauno į Ukrainą iškeliavo įspūdingo dydžio parama | Kas vyksta Kaune

Iš Kauno į Ukrainą iškeliavo įspūdingo dydžio parama

R.Tenio nuotr.

Lietuvos „Caritas“ organizavo humanitarinės pagalbos akciją Ukrainoje nukentėjusiems žmonės. Iš Kauno iškeliavo ypatingai didelis kiekis įvairių paaukotų produktų. Tokio didelio kiekio paramos Lietuva dar į Ukrainą nebuvo siuntusi.

Visoje Lietuvoje spalio 6 – lapkričio 10 dienomis buvo renkamos įvairios aukos Ukrainoje nukentėjusiems žmonės. Iš viso per šį laikotarpį buvo surinkta apie 72 tonas paramos. Kauno regione žmonės paaukojo apie 12 tonų produktų.

Iš visos Lietuvos parama buvo suvežta į Kauną ir Karmėlavą, kur buvo kraunama ir gabenama į Kijevą. Organizacijos „Caritas“ atstovai tikina, jog buvo prašoma paremti šiltais drabužiais, negendančiu maistu bei būtiniausiomis prekėmis.

„Planuojama, kad per Kauno muitinę išvažiuos apie 7-8 krovininius automobilius, tad tai sudaro apie 72 tonas paramos. Visą paramą padėjo surinkti savanoriai. Daugiausiai aukojo pavieniai žmonės, bet, žinoma, prisidėjo ir įmonės. Ukrainos „Caritas“ buvo atsiuntęs sąrašą produktų, kurių labiausiai reikia, tai yra ir šilti drabužiai, antklodės, ilgai galiojantys maisto produktai. Prašėme, kad žmonės atneštų naujų ar mažai nešiotų drabužių“, – apie akciją pasakojo Lietuvos „Caritas“ direktoriaus pavaduotoja Deimantė Bukeikaitė.

Žmonės aukojo drabužius, skirtus tiek suaugusiems, tiek vaikams, nes neramumų kamuojamoje Ukrainoje namus tenka palikti įvairaus amžiaus žmonėms. Organizatoriai tikina, kad žmonės aukojo ir vasariškų drabužių, tačiau šiuo reisu siunčiami tik žieminiai drabužiai. Taip pat pabrėžiama, jog buvo surinkta parama ir pinigais. Iš viso lietuviai paaukojo 46 tūkst. litų.

Sukrauti į sunkvežimius tokį didelį kiekį produktų padėjo Lietuvos kariuomenė. Savanoriai nuo pat ryto pluša pakuodami ir ruošdami viską kelionei.

„Atmosfera šilta, gera padėti žmonės. Mes tiesiog padedame ir tai yra smagu“, – kalbėjo savanorių pajėgų atstovas Robertas Šiuša.

Į Ukrainą iškeliauja ne tik drabužių ir maisto ryšuliai, o ir žmonių parašyti laiškučiai. Organizatoriai sako, jog žmonės šalia paramos pridėjo ir laiškučius, kuriuose linki ukrainiečiams išlikti stipriems ir daugiau šypsotis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA