Užderėjo filmų apie Sabą: pristatytas dar vienas filmas | Kas vyksta Kaune

Užderėjo filmų apie Sabą: pristatytas dar vienas filmas

R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybėje pristatytas dar vienas filmas apie legendinį krepšininką Arvydą Sabonį. Tiesa, šis filmas skirtas ne didiesiems kino ekranams, o televizijai. Filmo kūrėjai tikina, jog šiame filme krepšininkas atsiskleidžia ir save parodo visai kitu veidu.

Kauniečiai nemokamai galėjo pamatyti filmo „Atėjo… Sabas“ premjerą. Filmas kurtas nekomerciniais tikslais. Nespėjusiems atvykti į savivaldybę, filmą galės išvysti penktadienį per BTV kanalą.

„Jei A.Sabonis ateidavo, visi sakydavo „Atėjo Arvydas“. Sabas Lietuvoje atėjo visiems laikams. Čia gimė dokumentinės novelės. Žmonės ypatingai šiame filme atskleidė Sabonį. Mes padarėme, ne kiek įmetė kamuolių ar kur žaidė. Dar kitas dalykas tai, kad 1989 metais buvau su Arvydu Saboniu sudaręs sutartį, kad bus kuriamas apie jį filmas, be jokio atlygio“, – kalbėjo filmo kūrėjas Vidas Mačiulis.

Tik neseniai buvo pristatytas filmas „Arvydas Sabonis 11. Visa galva aukščiau“. Šis filmas pristatomas kaip vienas geriausių lietuviškų dokumentinių filmų. Paklausus, ar šiandien pristatytas filmas apie tą patį krepšinio legendą, nekonkuruos su kitu Arvydo Sabonio filmu, gavome atsakymą, jog filmo „Atėjo… Sabas“ kūrybinė grupė geriau galėjo perteikti sportininko gyvenimą, nes ilgiau šį žmogų pažįsta.

„Kokia čia gali būti konkurencija? Kita vertus šitie yra jauni, kurie kūrė apie Sabonį filmą, jie galbūt dar nebuvo gimę, o aš pirmąjį interviu su Saboniu padariau, kai jam buvo 15 metų. Visą gyvenimą lydėjau“, – prisiminė V. Mačiulis.

Televizijos filmas „Atėjo… Sabas“ yra dviejų dalių. Pirmąją žiūrovai galės pamatyti gruodžio 19-tą dieną. Antroji dalis kol kas montuojama, bet jau yra įtraukta į televizijos programų tinklelį. Ją žiūrovai pamatys gruodžio 26 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA