R.Meilutytę nori padaryti tarptautinių vaikų žaidynių veidu | Kas vyksta Kaune

R.Meilutytę nori padaryti tarptautinių vaikų žaidynių veidu

Archyvo nuotr.

Praėjusį savaitgalį iš Australijoje vykusių Tarptautinių vaikų žaidynių kauniečių delegacija parsivežė ne tik 14 medalių, bet ir teisę 2017 metais Kaune surengti mažąja olimpiada vadinamas varžybas. Tikimasi, jog šių žaidynių veidu Kaune taps olimpinė plaukimo čempionė Rūta Meilutytė.

„Noriu padėkoti visai delegacijai už susitelkimą, už gerų rezultatų parodymą. Tai ne tik 14 medalių, laimėtų skirtingose sporto šakose, bet ir iškovota teisė 2017 metais surengti Tarptautines vaikų žaidynes Kaune“, – karštais įspūdžiais dalinosi Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Tarptautinėse vaikų žaidynėse kauniečiai pradėjo dalyvauti dar nuo 2004 metų, tad šis įdirbis davė rezultatų. Pasak mero, šios žaidynės – tai ne tik galimybė perspektyviausiems sportininkams pasitikrinti savo jėgas tarptautiniu mastu, bet tuo pačiu ir puikus varžybas rengiančio miesto prisistatymas visam pasauliui.

„Nors mūsų sporto bazės – ar tai būtų „Girstučio“ plaukimo baseinas, ar „Žalgirio“ arena, ar S. Dariaus ir S. Girėno stadionas, ar buriavimo varžyboms skirtas Jachtklubas – yra įvertintos gerai, bet pasitempti ir tobulėti tikrai yra kur“, – akcentavo A. Kupčinskas.

Puikūs sportininkų pasirodymai

„Australijoje vykusiose žaidynėse kauniečiai varžėsi keturiose sporto šakose. Beveik su visai varžybose dalyvavusiais mūsų vaikais dirba treneriai, sportininkus ruošiantys ir olimpinės žaidynėms. Praėjusiose žaidynėse dalyvavo 15 sportininkų iš Kauno, kurie iš viso iškovojo 14 medalių“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albertas Palaima.

„Patiems vaikams šios varžybos buvo didžiulė ir labai vertinga patirtis. Matėme, kaip jie didžiuojasi savo miestu, ant apdovanojimo pakylų lipdavo su Kauno vėliava“ , – pasakojo Kauno meras.

R. Meilutytės žvaigždė

2017 metais Kaune vyksiančių Tarptautinių vaikų žaidynių veidu ir ambasadore bus kviečiama tapti plaukikė Rūta Meilutytė, kurios žvaigždė pirmą kartą sužibo būtent šiose varžybose, 2010 metais vykusiose Bahreino mieste Manamoje. Tąkart vos 13 metų sulaukusi R.Meilutytė įveikė vyresnes varžoves ir iškovojo pirmas vietas plaukdama 50 metrų ir 100 metrų krūtine, antrąją – 50 metrų laisvuoju stiliumi ir trečią vietą kombinuotoje estafetėje su Kauno rinktine.

A. Kupčinsko teigimu, pamatyti Lietuvos olimpinę čempionę žaidynių atidaryme ypač pageidavo žaidynių organizatoriai. Tuo tarpu kauniečiams plaukikams žaidynių Australijoje metu dėl R. Meilutytės žinomumo buvo sunku apsiginti nuo norinčiųjų turėtų Lietuvos spalvomis papuoštą plaukimo kepurėlę.

Planuojama, jog į Kauną 2017 metais kautis dėl medalių iš viso atvyks daugiau nei 2 tūkst. vaikų. Iki 16 metų amžiaus sportininkai paprastai varžosi 6-10 skirtingų sporto šakų varžybose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA