Nakvynės ir globos namų gyventojams ir darbuotojams – šilta Kalėdų dovana | Kas vyksta Kaune

Nakvynės ir globos namų gyventojams ir darbuotojams – šilta Kalėdų dovana

Kaunas.lt nuotr.

Praėjusią savaitę Kalėdų dvasią ir šilumą pajuto net keturių Kauno miesto savivaldybės kuruojamų įstaigų gyventojai ir darbuotojai. Gerumo akcijos metu Kauno nakvynės namų, Kauno miesto savivaldybės vaikų globos namų, Kauno vaikų globos namų „Atžalynas“ bei Kauno kartų namų gyventojams ir darbuotojams buvo padovanota beveik 400 šiltų ir patogių šlepečių porų.

Socialiai atsakinga

„Įmonė kiekvienais metais stengiasi būti socialiai atsakinga ir prisidėti prie miestiečių gerovės savo darbais. Šiemet norėjome parengti netradicinę dovaną. Tikimės, jog šlepetės sušildys ir atneš Kalėdų dvasią tiek į įstaigų darbuotojų, tiek ir jose gyvenančių vaikų, senjorų ar gyvenimo nuskriaustų žmonių širdis. Ši akcija svarbi ir mūsų bendrovės darbuotojams, kurie gali susipažinti su šių įstaigų veikla, žmonėmis ir savo akimis pamatyti jų kasdienybę“, – teigė bendrovės „Geometra“ generalinis direktorius Egidijus Stašelis.

„Tai pirmas atvejis, kuomet dovanas gauna ne tik šių namų „gyventojai“, bet ir darbuotojai, kurių darbas tikrai sunkus ir atsakingas. Šiuose namuose laikinai apgyvendintiems asmenims, praradusiems socialinius ryšius, padedame grįžti į pilnavertį gyvenimą, skatiname integruotis į darbo rinką, padėti atstatyti prarastus ryšius su artimaisiais“, – pasakojo įstaigos „Nakvynės namai“ vadovė Zita Verbavičienė.

Pagrindinis nakvynės namų tikslas – nuosekli ir kompleksiška suaugusių socialinės rizikos asmenų, atsidūrusių socialinėje atskirtyje, socialinė adaptacija, reabilitacija ir integracija į visuomenę. Pasak Z. Verbavičienės, žmonės į nakvynės namus priimami net iš Kauno rajono, kadangi pastarasis neturi jokių patalpų, skirtų priglausti šiuos asmenis. Darbuotojai dirba keliomis pamainomis ištisą parą.

Reikšmingas darbas

„Šiose įstaigose dirbantys socialiniai darbuotojai dirba be galo reikšmingą ir atsakingą darbą, kurio dažniausiai mes nematome, tačiau jis yra būtinas. Šie žmonės kiekvieną dieną padeda jautriausiems visuomenės nariams, jais rūpinasi ir globoja. Tikimės, jog ir daugiau socialiai atsakingų įmonių savo gerais darbais prisidės prie Kalėdų dvasios kūrimo Kaune“ – pažymėjo Jurgita Kupčinskienė.

Šimto porų šlepečių siunta buvo pristatyta ir į Kauno kartų namus. Pasak šių namų direktorės Ilonos Klimantavičienės, tokio pobūdžio įstaiga Lietuvoje, o gal net ir visoje Europoje – unikalus reiškinys. Po vienu stogu čia glaudžiasi artimųjų neturintys seneliai ir į krizinę situaciją patekusios motinos su vaikais.

„Įstaiga yra novatoriška ir unikali savo veikiančiomis programomis bei paslaugų forma. Namuose stengiamės sukurti jaukią atmosferą, organizuojame įvairius pasirodymus ir veiklas”, – pabrėžė I. Klimantavičienė.

Įvairiausių dydžių bei spalvų šlepetės įteiktos ir „Atžalyno“ vaikų globos namams. Nuo 1944m. veikianti įstaiga, rūpinasi tėvų globos netekusiais vaikais ir našlaičiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA