Naujieji metai Kaune be alkoholio ir narkotikų: tai įmanoma | Kas vyksta Kaune

Naujieji metai Kaune be alkoholio ir narkotikų: tai įmanoma

Organizatorių nuotr.

Dalis kauniečių Naujuosius pažaliavusios ožkos metus sutiks kitaip – be svaigalų. Kaip tai įmanoma tautoje, kuri patenka į daugiausiai geriančiųjų pasaulyje trejetuką? Alternatyvą siūlo „Goloka party” komanda, kviečianti 2015 –uosius pasitikti vakarėlyje – „Naujieji kiTaip”. Renginio organizatoriai Simas Grabauskas ir Darius Ražauskas tikisi, kad į blaivią puotą „Tautos namuose” susirinks apie tūkstantis žmonių iš visos Lietuvos. Tąvakar už įėjimą suaukotos lėšos bus skirtos vedinio Kauno vienuolyno stogo keitimui.

„Man kraujas užverda susimąstant, kad Lietuvoje žmonės alkoholį geria vos ne daugiausiai pasauly (pasaulinės sveikatos organizacijos duomenimis, vienas vyresnis nei 15 m. lietuvis per metus išgeria 15,4 l ir užima III-ią vietą pasaulyje – aut. past.). Šis procesas vyksta tokiais sparčiais tempais, kad kritinė riba jau nebetoli. Juk pasekmės tragiškos!”, – pokalbį pradeda S. Grabauskas.

Vietoj tradicinės šampano taurės, vidurnaktį šventės „Naujieji kiTAIP” dalyviai gers arbatą.

„Jei geri alkoholį – reiškia nesi laimingas. Laimingam užtenka ir arbatos”, – tikina S. Grabauskas.

Šventė prasidės 19 val., lektorių paskaitomis apie saviugdą ir motyvaciją keisti savo gyvenimą: Asta Ivaškevičiūtė kalbės tema – „Laimės beieškant“, Vaidas Arvasevičius –  „Asmenybės virsmai – pokyčiai laimingiems ir stabiliems santykiams”. 21 val. Saulius Dagys – „neeilinio kalibro” vedų žinovas atskleis kaip suderinti savo instrumentą – organizmą ir išmokti darniai skambėti visatos orkestre.

Po paskaitų vyks koncertas, kuriame pasirodys modernios muzikos su folkloro elementais grupė „Undan“ bei grupė „Niranjana“, apjungianti mantrų ir šiuolaikinę muziką.

Vėliau susirinkusieji turės galimybę pasiklausyti vaišnaviškų mantrų meditacinės muzikos, su specialiai šiam renginiui atvykusiu svečiu iš JAV – Sarvatma. Pasak rengėjų, ši meditacija kiekvienam klausytojui leis pajusti harmoniją su Visata.

Kitose salėse vyks gongo ir Tibeto dubenelių meditacija, astrologų, chiromantų konsultacijos, vegetariško maisto gaminimo pamokos, milžiniškos mandalos dėliojimas, indiškų šokių pasirodymai. Šventės staigmena – darnių drabužių kolekcijos „Kitaip“ debiutas. Mažiesiems bus įrengta speciali erdvė su balionų lankstymo dirbtuvėlėmis ir kitomis atrakcijomis.

Skirmantė Javaitytė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA