Prekybos miestelio darbuotojų sukurtos kalėdinės dekoracijos nustebino profesionalų komisiją | Kas vyksta Kaune

Prekybos miestelio darbuotojų sukurtos kalėdinės dekoracijos nustebino profesionalų komisiją

Organizatorių nuotr.

Kaune įsikūrusiame prekybos miestelyje „Urmas“ Kalėdų laukimas šiemet – ypatingas. Prie pagrindinio įvažiavimo lankytojus pasitinka prieš šešerius metus gražiausia šalyje pripažinta Kalėdų eglė. Prekybos komplekso atskiras erdves taip pat papuošė pačių darbuotojų kurtos kalėdinės dekoracijos, savo originalumu nustebinusios net šios srities profesionalus.

Baltoji eglė suspindo naujai

Menininkė Jolanta Šmidtienė lapkričio pabaigoje pristatė kalėdinę debesų eglę, kuri šiuo metu puošia Kauno Rotušės aikštę. Tuo tarpu PM „Urmas“ lankytojus menininkė prieš savaitę pakvietė sugrįžti į originalių ir neįprastų kalėdinių eglučių serijos pradžią.

„Džiaugiuosi, kad mūsų pirminė idėja toliau gyvuoja ir kitose erdvėse skleidžiasi naujais aspektais“, – pasakoja J. Šmidtienė. Ji priduria, kad dabar prekybos miestelio teritoriją puošianti kalėdinė eglutė nėra visiškai tokia pati, kaip prieš šešerius metus stovėjusi pagrindinėje miesto aikštėje, nes viskas yra kuriama derinantis prie konkrečios vietos ir stilistikos.

Eglutę puošia 1,5 km ilgio šviečiančios girliandos

„Eglutė kauniečius ir miesto svečius stebina apšvietimu – baltame ažūro „drabužyje“ sumontuotos net pusantro tūkstančio metrų ilgio lempučių girliandos. Ši eglutė žavi modernumu, suteikia šiai vietai išskirtinio spindėjimo, tampa erdvės šviesos elementu“, – komentuoja eglutės kūrėja J. Šmidtienė.

Dar vasarą pradėtos kuri eglutės tūrio pynimui prireikė net dviejų mėnesių, o konstravimo darbams – dviejų savaičių. Kalėdinė eglutė pastatyta erdvėje priešais naują istorizmo stiliaus pastatą, kuris neseniai šventė vienerių metų gimtadienį. Šioje vietoje pastatyta eglutė prisideda prie pagrindinio tikslo – teritorijoje kuria jomarko dvasią, skatina žmones bendrauti ir drauge sutikti gražiausias metų šventes.

Miestelį puošė ir darbuotojai

Prekybos miestelyje kalėdinę nuotaiką kurti padeda ne tik išskirtinė eglutė, bet ir kūrybinių varžytuvių metu darbuotojų sukurtos kalėdinės dekoracijos. Į tokį neįprastą konkursą darbuotojus pakvietė prekybos miestelio administracija.

„Į kūrybinį procesą įsitraukę įvairiausių profesijų atstovai sugalvojo tikrai įdomių idėjų, kurias galėsime tęsti ir vystyti ateityje puošdami viešąsias miestelio erdves“, – komentuoja PM „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta. Iš viso konkurse dalyvavo daugiau kaip penkiasdešimt dalyvių. Burtų keliu sudarytos penkios darbuotojų komandos kalėdų dekoracijomis papuošė šešias prekybos miestelio erdves.

Vertino profesionalų komisija

Konkurso dalyvius vertino profesionali menininkų, architektų ir dizaino specialistų žiuri, kurioje buvo ir originaliųjų Kauno kalėdinių eglučių kūrėja J. Šmidtienė. Septynių žmonių komisijai pirmininkavo žinomas skulptorius prof. Stasys Žirgulis. Komisija gan skirtingai vertino darbuotojų kūrinius, tačiau favoritus išrinko beveik vieningai – nuotaikinga kalėdinė pūga ir spalvingi žibintai, kuriems sukurti buvo panaudotos antrinės žaliavos.

„Apžiūrėjęs konkursinius darbus likau maloniai nustebintas bendru gana aukštu lygiu. Keletas darbų atlikta itin kruopščiai ir profesionaliai, nustebino dekoracijose panaudoti paprasti, bet gana efektingai atrodantys sprendimai“, – teigia komisijos narys, architektas Ričardas Stulpinas.

Suartino darbuotojus

PM „Urmas“ administracijos sugalvotas kūrybinis konkursas ne tik padėjo papuoši prekybos miestelį, bet ir suteikė galimybę darbuotojams labiau pažinti vienas kitą, susibendrauti ir išmokti dirbti komandoje.

„Šis renginys suvienijo darbuotojus bendram tikslui bei prisidėjo prie bendruomeniškumo atmosferos skatinimo“, – komentuoja J. Plenta.

Kalėdinės prekybos pradžia

Drauge su eglutės įžiebimu ir darbuotojų kūrybinėmis varžytuvėmis prekybos miestelyje „Urmas“ prasidėjo ir kalėdinė prekyba. Daugumą čia sudarantys smulkieji ir vidutiniai prekybininkai pasitinka pirkėjus su gera nuotaika ir siūlo įvairias kalėdines nuolaidas bei didelę prekių įvairovę.

Baltoji eglutė ir darbuotojų sukurtos dekoracijos prekybos miestelio lankytojus džiugins viso kalėdinio laikotarpio metu. Juos apžiūrėti kauniečiai ir Laikinosios sostinės svečiai galės iki pat Trijų Karalių šventės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA