Talentingiems Kauno rajono vaikams – dovana už daugiau nei 5 mln. litų | Kas vyksta Kaune

Talentingiems Kauno rajono vaikams – dovana už daugiau nei 5 mln. litų

R. Tenio nuotr.

Talentingi Kauno rajono vaikai gauna puikią kalėdinę dovaną – už 5,3 mln. litų rekonstruotą Garliavos meno mokyklos pastatą su erdvia koncertų sale.

Penktadienį vykusiose šios ugdymo įstaigos atidarymo iškilmėse dalyvavo ir akordeonininkas Martynas Levickis. Garliavoje jis atliko keletą kūrinių. Jau kitąmet akordeono virtuozas Raudondvario dvare ketina rengti tarptautinį akordeonininkų festivalį ir meistriškumo pamokas vaikams. Šiuos klausimus M. Levickis jau aptarė su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu.

Garliavos meno mokykla gyvuoja jau 40 metų, tačiau iki šiol neturėjo tinkamų patalpų. Meninius gebėjimus joje ugdo 726 vaikų ir jaunuolių, iš jų Garliavoje 501. Raudondvario filiale lavinasi 135, Vilkijoje 60, Babtuose 30 mokinių.

Kauno rajono savivaldybė nusprendė rekonstruoti senąjį mokyklos pastatą dar 2007 metais, tačiau dėl krizės statybos buvo įšaldytos. Šiemet gavus lėšų, “Mitnijos” bendrovė ilgai brandintą projektą pagaliau įgyvendino. Didžiąją dalį lėšų iš beveik 5,3 mln. litų sumos skyrė Kauno rajono savivaldybė. Statybininkai panaudojo senojo pastato konstrukcijas, tačiau iš tikrųjų – tai naujas statinys.

“Pakaunėje yra daug talentingų vaikų, dabar jie turės tinkamą aplinką meninei kūrybai”, – V. Makūnas statybininkų darbu liko patenkintas.

Mokyklos direktorę Regina Guobę džiugina ne tik erdvūs kabinetai, bet ir puikiai įrengta koncertų salė, kurioje telpa 200 klausytojų.

Garliavos meno mokykla rengia tarptautinį jaunųjų atlikėjų konkursą “Gradus ad Parnassum”, respublikinį akordeono kamerinės muzikos festivalį, daug įvairių mokyklinių festivalių. Mokykla išugdė ne vieną tarptutinių ir respublikinių konkursų laureatą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA