Valdininkai klaidina kauniečius: „tolerancijos laikas“ – tik nuo kitų metų | Kas vyksta Kaune

Valdininkai klaidina kauniečius: „tolerancijos laikas“ – tik nuo kitų metų

Archyvo/ Kas vyksta Kaune nuotr.

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi keli pasipiktinę skaitytojai, nes kontrolieriai nepaisė „tolerancijos laiko“. Pasidomėjus, kodėl žmonės yra baudžiami, paaiškėjo, jog valdininkai priėmė sprendimą, tačiau nepaskelbė aiškios informacijos, taip suklaidindami visuomenę, mat „tolerancijos laikas“ įsigalioja tik nuo kitų metų.

Paprastai sprendimai įsigalioja tada, kai juos priima taryba ir teisės aktai atsiranda teisės aktų registre. Tačiau šį kartą pozicija koncentravosi į lengvatų suteikimą besiplečiančioms įmonėms, o priimti projekto pasiūlymai, liko užmarštyje.

„Paprastai sprendimai įsigalioja, kai juos pasirašo meras ar administracija. Kai priiminėjom, niekas nerodė, ar ten yra data, ar ne. Pasitikslinau, teisės aktuose nurodoma, jog „tolerancijos laikas“ įsigalioja nuo sausio 1 dienos. Keista, jog apie tai nebuvo skelbta savivaldybės puslapyje, nes sprendimą priėmėm, o niekas visuomenės neinformuoja. Tada „tolerancijos laikas“ buvo kaip pasiūlymas, kurio valdantieji niekur neskelbė. Jie akcentavo tik apie suteiktas įmonėms lengvatas, o ne apie pateiktus ir priimtus pasiūlymus“, – komentavo pasiūlymo iniciatorius tarybos narys Simonas Kairys.

Atrodytų, jog Transporto skyriaus darbuotojai turėtų tiksliai žinoti, nuo kada įsigalioja „tolerancijos laikas“, tačiau paskambinus, skyriaus vedėjas Paulius Keras patikino, jog projekto sprendimas įsigalioja nuo paskelbimo datos. Pasakius, jog įsigalioja nuo kitų metų, vedėjas prižadėjo patikslinti informaciją.

Tai rodo, jog sprendimas buvo priimtas neįprastu būdu, kuris suklaidino tiek visuomenę, tiek administracijos darbuotojus, nes tik „Automobilių stovėjimo aikštelės“ darbuotojai užfiksavo dokumente nurodytą „tolerancijos laiko“ įsigaliojimo datą, kuri yra 2015 sausio 1 diena.

Tolerancijos laikas“ – tik susimokėti už stovėjimą

„Kas vyksta Kaune“ nori priminti, jog „tolerancijos laikas“ skirtas susimokėti už stovėjimą, o ne palikti automobilį kelioms minutėms ir eiti tvarkyti savo reikalų. Pirmasis žmogus, kuris kreipėsi į redakciją dėl gautos baudos, sakė, jog paliko automobilį trims minutėms ir nubėgo nusipirkti bandelių, tad per tą laiką gavo baudą. Tokiu atveju „tolerancijos laikas“ negalioja iš vis, nes žmogus ėjo ne susimokėti už stovėjimą.

„Tolerancijos laikas“ nurodo kontrolieriams fotografuoti automobilį du kartus, 5 minučių intervale. Tai laikas, skirtas susimokėti už parkavimą, o ne stovėti 5 minutes nemokamai“, – užtikrino įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelė“ direktorius Algimantas Puidokas.

Pirmasis skaitytojas į redakciją kreipėsi praėjusią savaitę ir tada gavome patikinimą, jog sprendimas jau turi galioti. Kai į mus kreipėsi antrasis skaitytojas, kuris buvo nubaustas šią savaitę, paaiškėjo, kad buvome suklaidinti, dėl to suklaidinome savo skaitytojus, kuriems tai kainavo 40 litų. Atsiprašome, jog dėl paskelbtos informacijos skaitytojai patyrė nuostolių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA