Tragiškas gaisras pasiglemžė dviejų kauniečių gyvybes | Kas vyksta Kaune

Tragiškas gaisras pasiglemžė dviejų kauniečių gyvybes

Kas vyksta Kaune nuotr.

Vaizdingoje Vilijampolės vietoje naktį atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Gesindami gaisrą ugniagesiai jame rado du sudegusius žmones.

Pranešimas apie gaisrą Kulautuvos gatvėje gautas penktadienio naktį 2:41 val. Pranešta, kad atvira liepsna dega namas.

Atvykus priešgaisrinei gelbėjimo pagalbai, namas degė atvira liepsna, stogo dalis buvo sukritusi.

Sudegęs namas medinis, vieno aukšto, 9×7 m., stogas dengtas čerpėmis.

Gaisro metu nudegė namo stogas, pradegė perdanga, išdegė namo vidus.

Gesinant gaisrą 03 val. 18 min. rastas vienas sudegęs žmogus ir 03 val. 23 min. rastas antras sudegęs žmogus, asmenybės nenustatytos (vyras ir moteris).

Kaimynai pasakojo, kad šiame name gyveno vyras su žmona, kurie su kaimynais nebuvo linkę bendrauti. Jie teigia, kad pora nevartojo alkoholio, tačiau visko paniškai bijojo, prižiūrėjo, kad kiemo vartai visada būtų užrakinti.

Gelbėtojai iš tolo matė liepsnojantį namą, o atvykus pirmosioms gaisrinėms cisternoms visas vieno aukšto medinukas skendėjo liepsnose. Netrukus įgriuvo ir degančio pastato stogas. Vanduo gaisrui gesinti buvo vežiojamas iš gaisrinio hidranto, esančio už 300 metrų nuo gaisravietės.
 
Likviduojant įvykį net penkios ugniagesių gelbėtojų grandys gesino gaisrą su kvėpavimo aparatais. Siautėjančią ugnį pakankamai greitai pavyko užgesinti, tačiau gaisro pasekmės labai tragiškos – gaisre žuvo du stipriai apdegę senyvo amžiaus šio namo gyventojai.
 
Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai teigia, kad pirminiais duomenimis, gaisras kilo dėl elektros įrangos ir eksploatavimo pažeidimų. Akivaizdu, kad jis buvo pastebėtas pavėluotai, o ir pats gyvenamasis namas gana nuošalioje vietoje, Nemuno pakrantėje. Gilią naktį ne tik nebuvo kam pažadinti senolių, bet ir niekas nepastebėjo degančio pastato, o tokias atvejais brangi kiekviena minutė.
 
Tyrimas perduotas Santakos policijos komisariatui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA