Kauniečiai gali pamatyti įspūdingą alaus atributikos kolekciją | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai gali pamatyti įspūdingą alaus atributikos kolekciją

R.Tenio nuotr.

Kaune naujai atsidariusiame „F Pub‘e“ pristatyta įspūdinga alaus kamštelių kolekcija. Šalia įvairių šalių kamštelių galima pasigrožėti ir kita su alumi ir jo istorija susijusia atributika.

Senamiestyje naujai atsidaręs baras „F Pub“ kviečia pasigrožėti įspūdinga televizijos laidų operatoriaus Vytauto Selelionio ne vienerių metų kaupta alaus kamštelių kolekcija. Jis pats neatsimena, nuo ko prasidėjo rinkimas, tačiau tikina, jog tuo labai užsikrėtė. Pradėjus rinkti alaus kamštelius, atsirado bendraminčių, su kuriais pradėjo mainytis.

„Kolegos šiek tiek liūdi, kai aš paprašau atvežti iš kitų šalių kamštukus, nes sako, jog per mane turi daug š… išgerti. Kiti būna vaikšto ir nuo žemės parveža“, – pasakojo V. Selelionis.

Šalia alaus kamštelių, šiuo metu bare išdėlioti ir kiti su alumi susiję daiktai. Savo bokalų, atidarytuvų ar kalendoriukų su alumi kolekcija šiandien dalinosi kolekcininkų klubo „Prie bokalo“ įkūrėjas Darius Širmenis.

„Aš alaus nemėgstu, aš jį dievinu, todėl ir gimė mintis rinkti viską, kas yra susiję su alumi. Visa tai yra istorija, nes daryklos atsiranda ir dingsta, o tokie daiktai išlieka. Šiai akimirkai turiu virš 700 lietuviškų bokalų, iš jų seniausiam apie 50 metų. Žmona renka atidarytuvus, tai pas ją yra jų apie 500. Sūnus turi labai įdomią kolekciją, tai automobiliukai su alumi. Turiu daug visko, tad neišeina vienu metu atvežti“, – apie įspūdingą kolekciją kalbėjo D.Širmenis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA