Kauniečiams pristatyta „Šventa karvė“ | Kas vyksta Kaune

Kauniečiams pristatyta „Šventa karvė“

R. Tenio nuotr.

Ko gero, toliausiai nuo Lietuvos filmuotas lietuviškas filmas pasiekė ir kauniečių akis. Trečiadienį Kaune pristatytas kelionių žurnalistų Vytaro Radzevičiaus ir Martyno Starkaus filmas „Šventa karvė“, kuriame neišskiriami keliautojai vaidina save.

Žurnalistai V.Radzevičius ir M.Starkus Lietuvoje garsėja kaip keliautojai, kurie naršo visą pasaulį senais automobiliais ir po to svetimoje šalyje juos parduoda. Žiūrovai įpratę juos matyti, kaip laidų kūrėjus, tačiau šį kartą televizijos žmonės persikėlė į kino ekranus.

„Tai yra visai kas kita, nei mes darėme prieš tai. Visas filmas gimė atsitiktinai. Tai du TV žmonės, perkelti į kiną, du žmonės, kurie vaidina save. Savo kelionių metu Indijoje atradome dar vieną draugą, kuris parodė tikruosius šios šalies žmones, kvapus ir kultūrą. Šis filmas yra kažkas naujo ir netelpa į jokį žanrą. Aš tai pavadinčiau kelio ir draugystės filmu“, – kalbėjo Martynas Starkus.

Filmo „Šventa karvė“ režisierius Donatas Ulvydas džiaugėsi, jog šis filmas pristatomas ir Kaune, mat šiame mieste yra tarsi egzaminas prieš platintoją ir kai kuriuos žmonės, kurie prisidėjo prie filmo kūrimo proceso.

Į filmo pristatymą komanda atsivežė ir indą, kuris vaidino filme. Jis tikino, jog Lietuva ypatingai graži šalis, tad mielai čia sugrįžtų dar kartą.

„Tai labai šauni komanda, su kuria teko darbuotis. Mes visi esame svajotojai, tad šis filmas leido mums įgyvendinti svajonę. Labai smagu buvo dirbti su režisieriumi, kuris sakė, jog tiesiog vaidinčiau save“, – kalbėjo Mohit Agarwal.

Kinuose „Šventa karvė“ pasirodys nuo šio penktadienio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA