Savivaldybė planuoja dalinai pagelbėti griūvančių balkonų savininkams | Kas vyksta Kaune

Savivaldybė planuoja dalinai pagelbėti griūvančių balkonų savininkams

R.Tenio nuotr.

Kauno senamiestyje ir centre esančius avarinės būklės daugiabučių balkonus siūloma tvarkyti ne tik gyventojų, bet ir miesto biudžeto lėšomis. Jei pritars miesto tarybai, pavojų keliančių balkonų sutvarkymui kitąmet bus skirta 100 tūkst. Lt.

Pasak Kauno vicemero Stanislovo Buškevičiaus, daugelio centrinėje miesto dalyje esančių namų balkonų būklė yra avarinė. Atviros laikančiosios armatūros, nėra apsauginių tvorelių, aptrupėjęs tinkas – tokie namų balkonai kelia pavojų, nes bet kuriuo metu gali sugriūti ir sužaloti praeivius.

Mero pavaduotojo teigimu, virš kauniečių galvų trupantys ir byrantis beveik 300 balkonų kelia realią grėsmę žmonių gyvybėms. Todėl, šią problemą svarbu išspręsti kaip įmanoma greičiau.

„Dalis centre esančių namų patenka į Kultūros vertybių paveldo zoną. Tai didina jų remonto kainą, nes tvarkant tokius namus, privalu išlaikyti pastato autentiškumą. Šių namų gyventojai nepajėgūs išspręsti šių problemų patys, tad siūlau kitų metų Kauno miesto savivaldybės biudžete numatyti 100 tūkst. Lt. Specialiojo daugiabučių namų savininkų bendrijų rėmimo fondui“, – sakė S. Buškevičius.

Šias lėšas numatoma panaudoti Kauno Centre ir senamiestyje esančių avarinių namų balkonų atnaujinimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA