Rotušės aikštėje taksi gali važiuoti tik su keleiviais | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštėje taksi gali važiuoti tik su keleiviais

Skaitytojo Lauryno nuotr.

Pradėjus riboti eismą Rotušės aikštėje, iškilo klausimas, ar eismą ribojantys ženklai galioja taksi vairuotojams. Savaitgaliais ir švenčių dienomis kauniečiai negali automobiliu įvažiuoti į pagrindinę miesto aikštę, tačiau taksistai gali pažeisti tvarką, jei važiuoja pagal iškvietimą.

„Praėjusių metų patirtis rodo, kad eglutės pas mus yra gražios ir visi jas nori pamatyti. Vienas iš susiformavusių būdų pamatyti eglutę, yra keletą kartų apvažiuoti Rotušės aikštę, neišlipant iš automobilio. Ypač dėl to pastaraisiais metais savaitgaliais ir švenčių dienomis aikštėje susidarydavo be galo didžiulės spūstys, tad aikštė pėstiesiems tapdavo ne tokia patraukli. Todėl šiais metais nuspręsta, kad šeštadieniais ir sekmadieniais bei švenčių dienomis bus ribojamas automobilių patekimas į Rotušės aikštę“, – radijo stoties „Tau“ eteryje kalbėjo Kauno Transporto skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Savaitgaliais iš šventinėmis dienomis ženklai draudžia į Rotušės aikštę patekti M. Valančiaus ir Aleksoto gatvėmis. Taip pat ribojamas eismas A. Jakšto ir Muitinės gatvėse, kur įrengti ženklai „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“, kuris leidžia patekti gyventojams bei aptarnaujančiam transportui, o visiems kitiems miesto gyventojams važiuoti negalima. Visgi, pastarosiomis gatvėmis į miesto aikštę gali patekti taksi. Tiesa, jie turi važiuoti su keleiviu arba pagal iškvietimą.

„Taksi automobilis tiek vežantis keleivius, tiek važiuojantis pagal iškvietimą, turėtų būti priskiriamas prie aptarnaujančiojo transporto. Tačiau važiuoti tuštiems ar laukti keleivių Rotušės aikštėje, taksi automobiliams taip pat draudžiama. Ko gero, dažniausiai iškvietimai būna ne į pačią aikštę, o į aplinkines gatves, tad taksi vairuotojas turi tokią teisę nuvažiuoti į tą vietą ir pasiimti taksi kvietusį keleivį ar jį ten išlaipinti“, – aiškino P. Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA