Įžiebiant Kauno rajono eglutę, tradiciškai pradėjo snigti | Kas vyksta Kaune

Įžiebiant Kauno rajono eglutę, tradiciškai pradėjo snigti

R. Tenio nuotr.

Raudondvaryje įžiebta spindinti pagrindinė Kauno rajono eglutė. Jaukią nuotaiką kūrė Kalėdų senelis ir būtent įžiebimo metu iškritęs sniegas. Svečiai galėjo paskanauti kūną šildančia arbata bei pasivaišinti imbieru kvepiančiais sausainiais.

Raudondvario dvare įžiebta pagrindinė kalėdinė eglutė, kurios šviesa pasieks visus rajono kampelius ir sušildys kiekvieno širdį. Eglutė ypatinga tuo, jog ji auga nuo Nepriklausomybės paskelbimo, tad jau tradicija tapo įžiebti būtent šią eglutę.

„Ši eglutė pasodinta 1990-ųjų kovo 11-ąją, tad ji ir taip svarbi mūsų bendruomenei. Jau tapo tradicija šventiniu laikotarpiu įžiebti būtent šią eglutę, taip sujungiant visus rajono gyventojus į vieną darnią bendruomenę. Šios Kalėdų eglutės šviesa apkeliauja kiekvieną kaimelį ir nušviečia kelią į žmonių širdis“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Rajono gyventojus iš pradžių nuliūdino, jog tokią ypatingą dieną, Kauno rajone nesninga, tačiau stebuklų visgi būna. Tik prasidėjus šventei, pradėjo kristi snaigės, kurių taip laukė šventės dalyviai. Gyventojai juokauja, jog jau kelintus metus iš eilės per eglutės įžiebimo šventę pradeda snigti ir susikuria nepakartojama atmosfera.

Šventės metu veikė kalėdinis paštas, kuris kvietė rašyti laiškus Kalėdų seneliams ir artimiesiems. Nustebinti mylimus žmones originaliu sveikinimu galėjo visi norintieji, mat šventės metu svečiavosi radijo stoties „Tau“ kalėdinis karavanas, kuriame lankytojai galėjo įrašyti šventinį sveikinimą, kuris bus transliuojamas Kalėdų dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA