Vyriausybė išsigando Kauno politikų, pinigus tiltui žada skirti | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė išsigando Kauno politikų, pinigus tiltui žada skirti

Kaunas.lt nuotr.

Šį antradienį Seime apsilankiusią Kauno miesto tarybos narių delegaciją finansų ministras Rimantas Šadžius užtikrino, jog Panemunės tilto statyboms kitų metų pradžioje valstybė skirs mažiausiai 25 mln. Lt. Ministras iš esmės pakartojo pirmadienį premjero viešai išsakytą pažadą dėl rimtesnio valstybės indėlio į šį ne tik Kaunui, bet ir visam regionui svarbų projektą.

Apie kitų metų pradžioje Panemunės tilto statyboms planuojamus skirti 25 mln. Lt finansų ministras kalbėjo antradienį ryte Seimo frakcijose pristatydamas 2015 metų biudžeto projektą. Vėliau buvo surengtas į Vilnių atvykusių 16-os skirtingoms frakcijoms priklausančių Kauno miesto tarybos narių ir Seimo atstovų susitikimas.

Panemunės tiltas sujungė tarybos narius

„Visų pirma, esu patenkintas, kad ši problema sujungė Kauno tarybos narius, ir kad bendrai ieškome sprendimo. Šiuo metu 45-ios Kauno miesto bendruomenės klausinėja kaip bus su Panemunės tiltu, ir jeigu tik prasidės kažkokios abejonės dėl tilto finansavimo, panemuniškiai ir šančiškiai tikrai atvažiuos piketuoti“, – pabrėžė Kauno miesto tarybos narys, Panemunės bendruomenės centro pirmininkas Gediminas Žukauskas.

„Šiandieninis atvejis, kai skirtingoms frakcijoms priklausantys Kauno miesto tarybos nariai būriu važiuoja į Seimą ginti savo miesto ir miestiečių interesų, yra tik antrasis Nepriklausomybės metais. Šiandien mes visi girdėjome finansų ministro R. Šadžiaus pasakytus žodžius, jog Panemunės tilto darbams sausio mėnesį numatyta skirti 25 mln. Lt. Žinoma, tai tik maža dalis reikiamos sumos, todėl ir toliau seksime situaciją, ir po valstybės biudžeto patvirtinimo turi atsirasti tvirta žinia, jog Panemunės tilto darbų finansavimas bus užtikrintas“, – teigė Kauno miesto tarybos narys Vytas Bancevičius.

Tikisi pažadų virtimo kūnu

„Nuo seniausių laikų Panemunės tiltas ir pati Panemunė buvo šalies strateginiai objektai. Šis tiltas kauniečiams ir miesto svečiams reikalingas kaip vanduo. Nei viena Lietuvos savivaldybė tilto nepastatė vien tik iš savų lėšų, tam reikia valstybės indėlio. Grupė Seimo narių teikė įstatymo projekto pataisas dėl Panemunės tilto finansavimo, prašėme tiltui užtikrinti 54 mln. Lt. finansavimą, tačiau Vyriausybė nusprendė atidėti šio klausimo svarstymą, tad teko pakartotinai užregistruoti pataisą“, – kalbėjo Seimo narė Vida Marija Čigriejienė.

„Naujasis Panemunės tiltas bus atidarytas kaip ir žadėta – kitų metų spalio 1-ąją. Bendrovė „Kauno tiltai“ iš tiesų yra socialiai atsakinga įmonė, kuri visuomet tęsi savo pažadus. Norėtųsi, kad vakar ir šiandien išgirsti pažadai dėl Panemunės tilto finansavimo virstu kūnu“ , – akcentavo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Dalis paramos – sausio mėnesį

„Malonu matyti čia atvykusius Kauno miesto tarybos narius. Jūsų pastangos ir veiksmai jau davė rezultatų. Šiemet buvo surinkta 50 mln. Lt viršplaninių valstybės biudžeto pajamų, iš kurių 15 mln. Lt sausio mėnesį iš karto bus skirta Panemunės tiltui. Dar 10 mln. Lt bus numatyta iš Kelių priežiūros ir plėtros fondo. Taigi, 25 mln. Lt yra pažadėti ir jie bus“, – pabrėžė Seimo narė Birutė Vėsaitė.

„Žodiniai pažadai dažnai ir lieka žodiniais, tad labai svarbu, jog šiandien įvardinti skaičiai ir pažadai būtų įgyvendinti. Pradėti darbai turėtų būti tęsiami ir užbaigiami nepriklausomai nuo Vyriausybių sudėčių“, – sakė Kauno miesto tarybos narys Rimantas Mikaitis.

Antradienį ryte į Seimą į Kauno atvyko meras, jo pavaduotojai Kazimieras Nausėda ir Stanislovas Buškevičius, tarybos nariai, Gintarė Skaistė, Gediminas Žukauskas, Marijus Panceris, Loreta Kudarienė, Algimantas Kurlavičius, Gediminas Budnikas, Vytas Bancevičius, Vygantas Gudėnas, Kęstutis Mikėnas, Arvydas Garbaravičius, Ona Balžekienė, Rimantas Mikaitis ir Simonas Kairys. Kartu su tarybos nariais į Vilnių atvyko ir Panemunės bendruomenės atstovai.

Susitikime su svečiais iš Kauno dalyvavo Seimo nariai Rasa Juknevičienė, Orinta Leiputė, V. M. Čigriejienė, Birutė Vėsaitė, Rytas Kupčinskas, Kęstutis Glaveckas ir Kazys Starkevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA