Kauniečiai kviečiami išsakyti nuomonę apie miesto transporto reformą | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai kviečiami išsakyti nuomonę apie miesto transporto reformą

Archyvo nuotr.

Nuo pat liepos mėnesį įvykusios viešojo transporto reformos, kurią inicijavo savivaldybė, pradžios visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“ sulaukia gausybės gyventojų skundų. Aktyvūs visuomenininkai, matydami savivaldybės apatiškumą taisant reformos klaidas, skelbia visuotinę gyventojų apklausą „Mano miesto viešasis transportas“.

Surinkta informacija ir pagrįsti pasiūlymai bus pateikti miesto savivaldybei.

Apklausos tikslas – išsiaiškinti, kur kauniečiai vyksta dažniausiai, kaip dažnai jie naudojasi viešuoju transportu ir kokios paslaugos jiems svarbiausios – galbūt tai susisiekimas vakaro ar nakties metu, mažas persėdimų skaičius, stotelių aplinka ar transporto priemonių saugumas.

„Savivaldybė deklaruoja, kad pagrindinis reformos tikslas – patogus miestiečių susisiekimas viešuoju transportu, tačiau, kad ir kokie patogūs naujieji „Mercedes“ autobusiukai, dvigubai ar trigubai pailgėjusios kelionės į darbą, mokymo ar gydymo įstaigą, gyvenimo nepalengvino niekam“,- teigė „Vieningo Kauno“ valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

„Vieningas Kaunas“ ne kartą bandė atkreipti mero ir vicemerų dėmesį, kad ši reforma yra ydinga, tačiau miesto valdžia į pasiūlymus neįsiklauso. Organizacija tikisi, kad susisteminta tūkstančių kauniečių nuomonė pagaliau išjudins pokyčius – išpopuliarėjus viešajam transportui gatvėse sumažėtų spūsčių, kamščių ir taršos.

„Suprantame, kad tik pradėjusi veikti, jokia sistema neveiks tobulai, todėl laukėme kelis mėnesius tikėdamiesi, kad viskas susitvarkys, tačiau mieste ir toliau tvyro nepasitenkinimo aura. Nusprendėme išsiaiškinti gyventojų poreikius ir tik tada teikti problemos sprendimus“,- teigė „Vieningo Kauno“ narys Povilas Mačiulis.

Organizacija siekia apklausti kuo daugiau kauniečių, todėl kreipiasi ne tik į gyventojus, bet tikisi ir miesto organizacijų bei įmonių pagalbos.

Kaip pateikti nuomonę apie viešojo transporto reformą?

Internetu nuomones pateikti galite čia>>>

Paštu: Visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“, V. Krėvės pr. 97, Kaunas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA