Tikisi stebuklo dėl Panemunės tilto | Kas vyksta Kaune

Tikisi stebuklo dėl Panemunės tilto

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno valdžia ieško būdų, kaip priversti Vyriausybę skirti lėšų Panemunės tilto statyboms, kurio atidarymas numatytas kitų metų spalio mėnesį.

Pirmadienio rytą Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius pareiškė, kad Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius nevykdo duotų pažadų įtraukti objektą į Valstybės investicijų programą, kai tuo tarpu finansuoja tilto statybas į Kaliningrado sritį, kuris geriausiu atveju bus pradėtas naudoti po kelių metų.

„Galima būtų daug kartų cituoti, kiek kartų premjeras žadėjo rasti lėšų statyboms, bet iki šiol beveik visus tilto darbus finansuoja miesto savivaldybė. Ir tai yra unikalus atvejis, nes tai vienintelis tiltas Lietuvoje, kurį finansuoja miestas. Aš turiu galvoti, kad tai vyksta atsitiktinai ir galiu traktuoti kaip socialdemokratų kerštą kauniečiams, kad jie vis balsuoja už konservatorius“, spaudos konferencijoje teigė A.Kubilius.

Kauno meras A.Kupčinskas teigia, kad šiuo metu rankos dar nenuleistos, tačiau jį stebina centrinės valdžios požiūris.

„Keista, kaip daugelis tiltų ir strateginių kelių yra finansuojami, o Kaunas aplenkiamas. Nuoširdžiai tikėjome, kad šiemet bus išspręstas šis klausimas ir tilto statybos vyks sklandžiai. Rankų nenuleidžiame, rytoj į Seimą atvyksta miesto tarybos narių delegacija, tikimės blaivaus proto balsavime dėl kitų metų savivaldybės biudžeto“, sakė A.Kupčinskas.

Spaudos konferencijoje dalyvavo ir Panemunės bendruomenės pirmininkas Gediminas Žukauskas, kuris paminėjo ne vieną atvejį, kuris apsunkina panemuniečių gyvenimą be tilto bei daug kartų dėkojo Dievui.

„Ačiū dievui, kad tiltas buvo sugriautas, nes bet kada galėjo pats sugriūti. Ačiū dievui, kad namas užsidegė ne piko metu, gaisrininkams pavyko atvykti laiku“.

Bendruomenės pirmininkas pažadėjo, kad kartu su tarybos nariais ir bendruomene vyks į Seimą ir kalbės, kada gi bus baigtos Vyriausybės patyčios iš Kauno.

„Tikiuosi, kad beždžionių tilto statyti nereiks. Artėja Kalėdos, stebuklų metas. Aš tikiu sveiku protu, negalima atskirti viso rajono nuo miesto“, baigdamas sakė G.Žukauskas.

Svarstant 2015 metų valstybės biudžeto projektą, 13-os Seimo narių grupė pateikė siūlymą Panemunės tilto statyboms skirti 54,2 mln. Lt. Antradienį šį ir kitus siūlymus Seimas nusprendė perduoti svarstyti Vyriausybei, tuo tarpu trečiadienį vykusiame Vyriausybės pasitarime šis pasiūlymas buvo atmestas.

Šįmet valstybė iš Kelių priežiūros ir plėtros programos Panemunės tilto statyboms skyrė tik 5,3 mln. Lt. Bendrovė „Kauno tiltai“ per šiuos metus į statybas iš viso investavo 40,9 mln. Lt. Pagal sutartį su rangovu už šiuos darbus reikės atsiskaityti per 2015 metus. Bendra projekto vertė siekia 103 mln. Lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA